ȘTIRILE ZILEI

A murit o tânără speranță a fotbalului buzoian, în urma unui accident stupid petrecut tot la fotbal, pe ulița din satul natal

Sâmbătă, 17 iunie, în județul Buzău s-a petrecut o dramă incredibilă: Denis Porumb a murit la doar 17 ani în timp ce juca fotbal, sportul în care visa să își creeze o carieră. Puștiul se distra alături de câțiva prieteni în preajma unei școli, iar la un moment dat a sărit un gard pentru a recupera mingea. Ce a urmat e de-a dreptul șocant!

Sâmbătă, 17 iunie, în preajma unei școli din comuna Cochirleanca, județul Buzău, câțiva puști s-au adunat pentru a juca fotbal. Printre aceștia s-a aflat și Denis Porumb, un tânăr înscris la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balas Soter” Buzău și care visa să își creeze o carieră în fotbalul profesionist.

Din păcate, un moment de neatenție din partea lui Denis Porumb a dus la producerea unei tragedii incredibile. Denis s-a dus să recupereze o minge care ajunsese în curtea școlii și a ales să sară un gard care avea o înălțime de puțin sub doi metri. În timp ce sărea gardul, lui Denis Porumb i s-a înfipt o bucată de fier beton în partea superioară piciorului, iar artera femurală și vena iliacă i-au fost secționate. Puștiului i-a fost acordat primul ajutor de către o asistentă din zonă, după care a fost transaportat de urgență la Spitalul Floreasca din București, aflat la mai puțin de 200 de kilometri distanță. Din nefericire, Denis pierduse deja o cantitate uriașă de sânge, iar până când apropiații săi să vină să doneze pentru a-l ajuta, puștiul și-a dat ultima suflare.

Trecerea în lumea celor drepți a lui Denis Porumb la o vârstă atât de fragedă a provocat tristețe în comuna Cochirleanca. Marius Putinică, consilier local în comuna menționată, s-a declarat șocat de cele întâmplate:

„Era un exemplu pentru copiii din sat. Un băiat cum rar găsești, talentat și bun la suflet”, a spus Marius Putinică, potrivit sursei citate.

Presa locală dezvăluie că Denis Porumb era una dintre marile speranțe ale fotbalului buzoian, însă nu dezamăgea nici atunci când venea vorba de școală. El a terminat clasa a XI-a cu o medie generală de 9.40.

Verișorul lui Denis Porumb a lansat un apel pe rețelele de socializare imediat după tragicul accident din comuna Cochirleanca. Acesta le-a cerut tuturor să vină să doneze sânge, deoarece Denis are urgentă nevoie pentru tranfuzii.

„Verișorul meu, Denis Gabriel Porumb, are nevoie de donatori de sânge pentru transfuzii. A suferit un accident şi este acum la Spitatul Floreasca din Bucureşti. Va rugăm din suflet, pentru cine doreşte să meargă la orice centru de donare să doneze sânge pentru el. Important să specificaţi numele lui şi spitalul unde este internat. Vă rog din suflet, să distribuiţi masiv acest mesaj. Din ce am înţeles la Buzău, abia luni dimineaţa au deschis la centrul de donare. Vă mulţumim!”, a scris verișorul lui Denis, pe Facebook.

Din păcate, mobilizarea generală a rudelor și prietenilor a fost în zadar. Denis Porumb a murit, sâmbătă seară, 17 iunie 2023, la vârsta de doar 17 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button