EDUCAȚIE

Elevii de 10 la Evaluarea Națională, recompensați de Consiliul Județean

Consiliul Județean a recompensat cei 17 elevi din județ cu media 10 la Evaluarea Națională cu câte de 4.000 lei, cu 500 lei mai mult față de anul trecut. Cei mai mulți elevi provin de la școli din municipiu, însă performanțe demne de laudă au reușit și elevi din județ, mai exact din Râmnicu Sărat, din comuna Bisoca și din orașul Pătârlagele. La sfârșitul ședinței extraordinare a Consiliului Județean de săptămâna trecută, președintele instituției, Petre Emanoil Neagu, i-a felicitat pe copii și le-a înmânat premiile, ca recunoaștere a rezultatelor foarte bune de la examen. Consilierii județeni au votat și ca această premiere să fie acordată de acum înainte anual, fără a mai fi nevoie de o hotărâre de sine-stătătoare.

„Prin proiectul de hotărâre inițiat vă propun ca acordarea premiilor speciale pentru obținerea unor medii de 10 la examenele naționale de Evaluare și Bacalaureat să devină o constantă anuală, ca parte integrantă a cadrului general de acordare a unor astfel de premii anuale. Și până în prezent (2018-2022) au fost acordate premii, pentru media 10 la examenele naționale, dar prin Hotărâre de sine stătătoare”, se menționează în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Buzău.

Nu doar elevii cu media 10 la Evaluarea Națională sunt recompensați, ci și cei care trec examenul de bacalaureat cu nota maximă. La momentul redactării proiectului de hotărâre, rezultatele obținute după contestații nu fuseseră afișate. Conform listelor publicate ulterior de Ministerul Educației, Buzăul a fost aproape să bifeze o medie de 10 la bac, hasdeiana Teodora Lungu obținând media 9,95.

„Pentru că anul acesta, până la elaborarea proiectului de hotărâre și supunerea spre adoptarea Consiliului Județean Buzău nu au fost soluționate contestațiile la rezultatele obținute la Bacalaureat 2023, am lăsat deschisă probabilitatea ca elevii care obțin media 10 să fie recompensați”, se mai menționează în proiectul de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button