ȘTIRILE ZILEI

Profesorii-traficanți de droguri din Buzău au fost arestați

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției. 

„Au fost descoperite și ridicate 150 de grame de materie vegetală tocată (canabis), 120 de grame de substanță cristalizată, albă (3-CMC) și 22 de semințe de canabis. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 57 de comprimate, 150 de grame de substanță galbenă (NSP), 17 telefoane mobile, 6 cântare, 1 laptop, 390 de euro și 7.900 de lei”, transmite IPJ Buzău. 

Rețeaua era coordonată de un profesor de economie, Mihai Pușcă, în vârstă de 34 de ani, care predă la două licee din județul Buzău, și iubita acestuia, Olivia Diallo, de 38 de ani, fosta soție a unui fotbalist francez din Liga a II-a, care era psihopedagog la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

Aceștia cumpărau drogurile din Vrancea, Brăila și Teleorman și le redistruiau în Buzău, printr-o metodă gândită astfel încât să le garanteze anonimatul.

După finalizarea audierilor, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a opt persoane bănuite, iar față de alte cinci a fost luată măsura controlului judiciar.

În cursul zilei de miercuri, 27 septembrie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile. Cei opt, între care și cei doi profesori, au primit mandat de arestare preventivă.

Practic, cei doi profesori și celelalte persoane care lucrau pentru ei nu se întâlneau niciodată cu clienții, care puteau să le fie chiar elevi. Potrivit DIICOT Buzău, cei doi cumpărau substanțele prin intermediul unei aplicații criptate unde plăteau cu criptomonede și le distribuiau apoi prin tranzacții online.

Cei doi profesori-traficanți evitau să îi întâlnească pe cumpărătorii cărora le ofereau droguri și foloseau o metodă inspirată probabil din filme pentru a le distribui marfa. Ei lăsau substanțele interzise în locuri ferite din Buzău și, după ce cumpărătorii făceau plata online, le trimiteau acestora fotografii și coordonate GPS ale ascunzătorii.

Pentru a nu lăsa indicii, Mihai și Olivia comandau drogurile prin intermediul unor aplicații criptate, iar pentru plată efectuau tranzacții în criptomonede.

Profesorii au vândut de la canabis la droguri sintetice – de tipul numit „cristal”, folosit ca alternativă la metamfetamină, dar și de „designer”, canabioide. Din rețeaua lor făceau parte alte 23 de tineri, pe care polițiștii i-au adus pe rând la audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button