ADMINISTRAȚIE

Primăria Buzău a implementat un sistem unic de mobilitate urbană

Miercuri, 15 noiembrie, primarul Constantin Toma a făcut  recepția proiectului realizat cu fonduri europene „Buzău Velo City”. Alături de edil s-au aflat Radu Dragomir, proiectantul sistemului, Luminița Colțeanu, responsabil șef de la fonduri europene în Primăria Buzău și viceprimarul Ionuț Apostu. „Aseară am înregistrat primul record. O persoană a înregistrat o bicicletă și s-a dus până la Vulcanii Noroioși și a venit cu bicicleta înapoi”, a relatat primarul această frumoasă inaugurare pe care a făcut-o un buzoian proiectului.

 „Pentru prima dată avem biciclete și pentru persoanele cu dizabilități și pentru persoanele vârstnice care nu pot merge pe o bicicletă normală; Bicicletele inteligente  sunt  de ieri  amplasate în aproape 50 de stații din municipiul Buzău și buzoienii  le pot închiria cu 1 leu pentru o jumătate de oră”, a spus primarul Constantin Toma.  Cetățenii  vor putea să folosescă în mod curent bicicleta ca să meargă la muncă , la cumpărături sau să se deplaseze în mod ecologic prin oraș. Costurile de întreținere ale bicicletelor „vor fi suportate din acest leu”, spune primarul Constantin Toma.

Primăria Buzău a achiziţionat 485 de biciclete electrice, aduse din Germania, printr-un proiect finanţat cu fonduri europene pe axa de mobilitate urbană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button