CULTURĂ

Peste 20.000 de buzoieni sunt așteptați la cea de-a patra ediție a Festivalului de artă stradală Antante

Festivalul Antante Buzău devine festival internațional de artă stradală. Anul acesta, timp de trei zile, între 24 și 26 mai publicul va avea acces gratuit la spectacole stradale, teatru de păpuși, circ contemporan, magie, concerte, zone de relaxare și multe alte surprize.

 Organizatorii- Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional ,,Alexandru Marghiloman” și Asociația Culturală ,,Pe Bune”- se așteaptă la peste 20.000 de participanți care se vor putea bucura, în premieră, de spectacole premiate la nivel global. Bulevardul Nicolae Bălcescu va fi gazda unor momente artistice inedite susținute de artiști naționali, dar artiști de renume internațional. 

‘’Festivalul ANTANTE Buzău a fost înființat în anul 2021, din dorința de a oferi publicului tânăr din Municipiul Buzău o experiență culturală diferită și un loc de întâlnire pentru comunitate.

În cei 4 ani de existență, festivalul ANTANTE a adus în prim-plan cei mai importanți artiști de stradă din România, a consolidat publicul și a devenit o prezență atipică în peisajul cultural al Buzăului. 

Din acest an, Festivalul ANTANTE Buzău devine festival internațional, atrăgând artiști din toate colțurile lumii la cea de-a patra ediție . Prin această schimbare, Buzăul intră în rândul orașelor europene care găzduiesc festivaluri de stradă, oferind un concept unic, o locație accesibilă tuturor și un public foarte primitor. ANTANTE devine astfel unul dintre cele mai importante festivaluri de stradă din România. Ne dorim ca acest festival să devină un punct de atracție pentru orașul Buzău, un motor puternic pentru economie și viața culturală locală.’’ a declarat Ștefan Craiu, directorul festivalului.

Organizatorii festivalului isi propun să aducă împreună publicul de toate vârstele într-un cadru festiv și prietenos. Ediția din acest an a Festivalul Antante Buzău are ca scop promovarea valorilor culturale și artistice prin intervenție directă în comunitate. 

Iată câțiva dintre artiștii care vor fi prezenți la Antante anul acesta:

– The Great Wolynski revine la Antante. După succesul de anul trecut, Mauro, artist stradal cu o carieră impresionantă, prezent în festivaluri de peste 38 de țări din întreaga lume, revine la Antante pentru a face spectacol.

– Un maestru al magiei, German Copini, cu peste 93 de festivaluri în peste 30 de țări în portofoliu, vine pentru prima dată în România, direct din Chile!

– Barbarossa Samba Group este una dintre cele mai cunoscute formații de toboșari din România, cu o prezență impresionantă în festivalurile din întreaga lume. 

– Pentru prima dată în România, Gilad Shatabay este un artist cu o experiență vastă în teatru, circ și dans, care va încânta publicul cu spectacole nonverbale și pline de umor. Gilad a susținut sute de spectacole în 23 de țări diferite și, chiar dacă spectacolul lui este nonverbal, vorbește 6 limbi străine.

– Mario Fresh este unul dintre cei mai apreciați artiști ai generației sale, vine la Buzău să facă show!

Mai multe informații despre festival se regăsesc pe paginile de Facebook și Instagram a evenimentului.

Finanțat de Primăria Municipiului Buzău, prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, și implementat de Asociația Culturală pe Bune, festivalul Antante este un moment deosebit care transformă centrul orașului într-un loc vibrant al bucuriei și expresiei artistice.

PROGRAM ANTANTE 2024:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button