ȘTIRILE ZILEI

Afaceristul Ion Leu aar putea scapă de închisoare cu executare

Omul de afaceri Ion Leu a fost condamnat, săptămâna trecută, la 7 ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Buzău, într-un dosar de evaziune fiscală.

„Nici vorbă de așa ceva”, însă, spune antreprenorul, care acuză că dosarul a fost realizat la comanda rivalilor din oraș.

Ion Leu este unul dintre cei mai prosperi afaceriști din județul Buzău, având afaceri în domeniul construcțiilor.

„Invidia rivalilor” a dus, însă, la intrumentarea unui dosar penal, acuză afaceristul. În urma procesului, Ion Leu a primit o condamnare de 7 ani cu executare într-un proces care a avut loc la Tribunalul Buzău.

Potrivit sentinței, omul de afaceri trebuia să plătească și un prejudiciu de 2 milioane de euro, bani care au fost achitați, potrivit dovezii de plată.

Astfel, potrivit legii, antreprenorul Ion Leu ar putea sc[pa de pedeapsa cu executare de 7 ani.

 Ion Leu a fost condamnat, pe fond, de Tribunalul Buzău la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată, într-un dosar cu un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de 2,661 milioane lei (530.000 euro). Săptămâna trecută, acesta a achitat integral prejudiciul și accesoriile pentru Leu Aquacultură SRL, astfel că el ar putea scăpa de pedeapsa închisorii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button