ADMINISTRAȚIE

La nivelul județului Buzău s-au amenajat peste 200 de secții de votare la nivelul școlilor

La nivelul judeţului Buzău, 248 de secţii de votare au fost amenajate în săli de clasă aparţinând instituţiilor de învăţământ.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, cele mai multe dintre secţii vor fi amenajate în sălile de clasă, fiind puse la dispoziţie, totodată, săli de sport, cabinete şi laboratoare.

„Referitor la activitatea de pregătire a amenajării secţiilor de votare de la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar destinate alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, vă informăm că au fost constituite, la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău, un număr de 262 secţii de votare, din care 248 vor funcţiona în săli de clasă, 8 în săli de sport şi 6 în cabinete /laboratoare”, informează ISJ.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două tipuri de alegeri locale şi europarlamentare, la nivelul instituţiilor de învăţământ a fost luată decizia suspendării parţiale sau integrale a cursurilor.

„În perioada 7 – 10 iunie, activitatea didactică din unităţile de învăţământ desemnate secţii de votare va fi suspendată parţial sau total, doar în unităţile care nu dispun de spaţiu necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului instructiv-educativ. În aceste unităţi, activitatea se va desfăşura online. La nivelul unităţilor de învăţământ, suspendarea parţială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri şi luni se va face cu respectarea prevederilor legii”, a transmis sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button