Prima ediție a Festivalului Cepei de Apă a adunat un număr impresionant de vizitatori

Complexul Bazei Sportive de la Căpățănești a găzduit prima ediție a Festivalului Cepei de Apă, un eveniment dedicat exclusiv producătorilor locali, care marchează începutul unei noi tradiții menite să aducă în prim-plan munca grădinarilor și faima unui produs cu o istorie de peste trei secole, transmite Reporter Buzoian.
Organizat de Primăria Mărăcineni și Cooperativa Agrolegumprod Mărăcineni, festivalul a reunit sute de vizitatori din județul Buzău, din localitățile învecinate, dar și din București, Vrancea sau Brăila, veniți să cumpere ceapa roșie de apă, brandul local care a devenit simbolul gospodăriilor din Mărăcineni.
Evenimentul a fost găzduit în parcarea Bazei Sportive din satul Căpățânești, acolo unde zeci de standuri au fost amenajate pentru producători și legumicultori din comună. Expozanții au oferit vizitatorilor ceapă roșie de apă la doar 4 lei/kg, un preț special ce a reflectat și dorința de a promova produsul direct de la sursă.
Printre momentele de atracție ale zilei s-a numărat cea mai mare tocăniță de ceapă de apă, preparată de cunoscutul localnic Constantin Frusinoiu – „Tică”. Rețeta a fost gătită din 103 kilograme de ceapă, tăiată și pregătită de doamnele din cooperativă, iar tocănița a fost oferită gratuit tuturor participanților.
Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor invitați speciali, printre care părintele ing. dr. Costel Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău, președintele interimar al Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, deputații Romeo Lungu și Petre Emanoil Neagu.