DIVERSE

Ciolan de porc în sos de bere la cuptor

Ingrediente:

1 ceapa

2morcov

2,3 căței de usturoi(îi gătim întregi)

2 cutii de bere (660ml)

2,3 buc.ciolan

2linguri miere

1lingurita mustar

Intr-o oala potrivită pentru cuptor,călim ceapa,usturoiul întreg,morcovii tăiați in rondele măricele și ciolanul.Cand ciolanul este rumenit pe toate părțile și toate legumele din oala sunt călite(având focul mare)adăugăm berea și lăsam sa se se îmbine totul timp de 1-2 minute.In cuptorul preincins introducem oala acoperită și o lăsam timp de doua ore la 180C,după prima ora întoarcem ciolanul de pe o parte pe alta.După doua ore când ciolanul este fraged,îl scoatem din oala și îl punem deoparte pentru a ne ocupa de sosul din oala,pe care îl punem la blenduit pana obținem un sos fin.Il punem din nou la foc,de data asta pe aragaz ii adăugăm mierea(pentru ai lua din amareala berii) și muștarul și îl lăsam sa fiarbă pana ajunge sa aibe o consistentă catifelată și densă.Putem servi ciolanul cu sosul de bere alături de o garnitura de cartofi noi prăjiți in coaja lor.

Pofta buna,dragilor!

Rețeta: Dana Suditu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button