ADMINISTRAȚIE

Piața Dacia va căpăta o nouă înfățișare. Pavajul de marmură va fi înlocuit.

În ședința de miercuri s-au aprobat cheltuielile pe care le implică reamenajarea Pieții Dacia. Conform proiectului de hotărâre, se are în vedere reconfigurarea Pieţei Dacia prin desfiinţarea platoului şi amenajarea de spaţii verzi, alei pietonale sau fântâni arteziene. Investiția va fi realizată cu bani europeni, valoarea totală fiind de 24,14 milioane lei.

În anul 1976, Piața Daciei a fost pavată cu marmură de Măgura, albă, roșie și gri, cu modele asemănătoare celor de pe costumele populare tradiționale din zona Bisoca.

Și tot la ultima ședință a Consiliului Local Municipal Buzău din acest mandat, au fost supuse aprobării proiecte importante de modernizare și dezvoltare a infrastruturii orașului, a șaptea rectificare bugetară din acest an, dar și două proiecte de hotărâre care au în vedere construirea unei noi săli de sport la Buzău, precum și amenajarea unui nou teren de fotbal.Prin votul aleșilor municipali de miercuri s-a decis predarea amplasamentelor către Ministerul Dedzvoltării şi a Lucrărilor Publice, a terenurilor pe care se vor construi o nouă sală de sport, de 4.000 de locuri, pe amplasamentul ştrandului din Parcul Tineretului şi a unui teren de fotbal omologat de FRF, în curtea Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Titulescu”. Cel mai probabil lucrările vor demara anul viitor.

One Comment

  1. Sper ca acele fântâni arteziene viitoare,sa nu mai arate ca o țeavă spartă asa cum a facut Boscodeala pe strada Cuza Vodă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button