ADMINISTRAȚIE

Veste bună pentru locuitorii din Stăncești, comuna Vadu Pașii

Preocuparea administrației din Vadu Pașii pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului educațional la nivelul comunei se reflectă în măsurile pe care le-a luat dîn acest sens în ultimi patru ani. 

Anul trecut, 400 de elevi din satul Vadu Pașii au pășit pragul unei școli complet reabilitate, cu centrală termică proprie, cu săli de clasă cu mobilier nou, cu toalete complet modernizate, cu dotări peste multe școli de oraș, o școală modernizată în urma investiții de 1 milion de euro, bani care au fost alocați din bugetul local și din cel al Consiliului Județean. 

Investițiile în învățământ rămân o prioritate pentru actuala conducere a Primăriei Vadu Pașii, care se pregătește acum să concretizeze un nou proiect prin care va fi modernizată și școala din satul Stăncești. Proiectul aparține Primăriei și a câștigat finanțare pe un scenariu de finanțare special pentru școli al Ministerului Mediului.

Potrivit primarului Gheorghe Firon, proiectul prevede izolarea termică a școlii, înlocuirea instalațiilor sanitare, termice și electrice, precum și înlocuirea acoperișului, plus alte intervenții prin care școala din satul Stăncești va fi și ea ca nouă.

“Acordăm  o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii. Eforturile noastre de a le oferi cele mai bune condiții, cu care să concurăm cele mai bune şcoli din judeţ, continuă. Ne-am propus să facem tot ce depinde de noi pentru ca elevii comunei noastre să înveţe bine și să poată termina cele mai bune licee şi facultăţi din România”, ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button