ȘTIRILE ZILEI

Ce hotărâre a luat Direcția de Sănătate Publică în contextul crizei de locuri în spitalele buzoiene

Direcția de Sănătate Publică Buzău a propus, miercuri, Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției printr-o adresă, transformare a Spitalului CFR Buzău în unitate suport COVID-19.

Demersul respectiv este determinat de faptul că toate locurile destinate bolnavilor COVID 19 s-au ocupat iar medicii, în scurt timp, nu vor mai avea unde să facă internări.

Autoritățile de sănătate publică trebuie să identifice rapid noi spații în care să fie spitalizați bolnavii cu coronavirus.

Responsabilii DSP Buzău s-au informat în ărealabil cu privire la dotărîle Spitalului CFR și se pare că îndeplinește criteriile pentru a deveni unitate de suport COVID-19.

Potrivit raportărilor autorităților, un tânăr de 37 de ani, infectat cu coronavirus, a murit în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat unde era internat de mai multă vreme.

Bărbatul se afla de mai multe zile în secția de Terapie Intensivă, medicii au încercat să-l salveze, însă în final organismul bolnavului, care avea și alte afecțiuni, a cedat.

Buzoianul avusese în trecut un infarct miocardic, dar suferea și de etilism cronic. Pe fondul infecției cu coronavirus, a dezvoltat o insuficiență pluriorganică.

Și un bărbat de 82 de ani, care era internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău a murit din cauza coronavirusului, după cum susțin autoritățile medicale. Bărbatul mai suferea de bronhopneumopatie obstructivă cronică și hipertensiune arterială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button