ADMINISTRAȚIE

Investiție în premieră la nivel național, inaugurată la Râmnicu Sărat (FOTO)

Primele platforme de gunoi subterane pot fi deja folosite de râmnicenii din zona centrală a orașului. RER SUD a inaugurat patru obiective ce vor deservi patru asociații de proprietari cu un număr total de 36 blocuri și 598 apartamente.

„ Noutatea investitiei consta in faptul ca accesul la compartimentele  platformei subterane  se face pe baza de cartela cu frecventa unica pentru fiecare asociatie beneficiara. Asadar, fiecare apartament din asociatiile de proprietari beneficiare au primit  o cartela de acces care nu va functiona la alte platforme, in acest mod eliminandu-se posibilitatea de a supraaglomera alte platforme. De asemenea, aceste platforme sunt unice si prin sistemul de monitorizare video in timp real.

„Platformele  sun alcatuite din 3 si 4 compartimente si asigura colectarea pe 2 fractii a deseurilor: deseuri menajere si deseuri reciclabile. Langa acestea sunt amplasate containere de tip „Clopot” destinate depozitarii deseurilor de sticla. Ca urmare a modificarilor legislative ce se prefigureaza pentru anul 2021, se are in vedere introducerea fractiei pentru deseuri biodegradabile la unul din coompartimentele platformelor subterane.

Accesul la fiecare compartiment pentru depozitarea deșeurilor se va face pe baza unei cartele cu frecvență unică pentru fiecare asociație beneficiară, iar sistemul de monitorizare video al platformelor va fi conectat în timp real la centrul de monitorizare video al Poliției Locale și la Dispeceratul RER SUD.

Sistemul de depozitare al deșeurilor oferit de plaformele subterane are multiple beneficii de la cele estetice până la cele de igienă publică. Platformele subterane nu permit împrăștierea deșeurilor, zona din jurul platformei este curată, deșeurile se depozitează pe categorii și ajung în interior în containerele special destinate fiecăruit tip de deșeu.

S.C. RER SUD S.A., în calitate de operator de salubritate ce activează pe raza municipiului Râmnicu Sărat de mai bine de 15 ani, a depus constant eforturi pentru prestarea unui serviciu de salubrizare în acord cu normle legislative și în beneficiul populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button