SPORT

Pista Stadionului de Atletism a fost realizată după standardele World Athletics (FOTO + Video)

Conducerea Primăriei municipiului Buzău a lansat în dezbatere publică orarul de folosire a terenului de atletism, pentru buzoienii care sunt iubitori de miscare. Înainte de a fi supus votului consilierilor municipali, programul va fi supus unei dezbateri publice.
La evenimentul de astăzi a participat primarul Constantin Toma, care a venit însoțit de cea mai rapidă atletă a României, marea campioană națională, buzoianca Marina Baboi. Stadionul de Atletism din Buzău este singura arenă din regiune omologată pentru competiții naționale de atletism, pentru juniori și seniori. Are o nouă pistă cu 8 culoare, realizată după standardele World Athletics, certificată IAAF, şi o linie dreaptă cu 9 culoare, unică în România.Investiţia Primăriei Buzău pentru modernizarea stadionului de atletism se ridică la circa 8 milioane de lei, bani care provin dintr-un credit bancar obținut de municipalitate, cu o valoare totală de 50 de milioane de lei, termenul de rambursare fiind de 10 ani.

La conferința de astăzi au mai participat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, senatorul Lucian Romașcanu, directorul LPS Buzău, Cătălin Cighir și Ion Cazan, președintele Sport Club Municipal Gloria Buzău.
Potrivit edilului Toma, buzoienii de rând vor avea și ei acces pe stadion. Intrarea se face, pentru toate categoriile de utilizatori, conform unui programului de acces. Regulamentul lansat în dezbatere publică este atașat în galerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button