ȘTIRILE ZILEI

Apelul conducerii Companiei de Apă către buzoieni!

Cantitățile de apă căzute în urma ploii torențiale din ultimele 24 de ore a depășit capacitatea de drenaj a canalizării acolo unde frunzele au blocat gurile de canalizare. Conducerea Companiei de Apă face un apel la buzoieni pentru a îndepărta frunzele din preajma gurilor de canal pentru a evita astfeld e situații.

„90% din sesizarile de azi au fost legate de guri de scurgere blocate cu frunze. De aceea, lansez o rugăminte către buzoieni, fie de la bloc, fie de la case, să încerce să adune frunzele din preajma gurilor de canal. În acest fel, prevenim – în cazul unei noi ploi torențiale – înfundarea canalizării”, a declarat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău, pentru publicația „Buzoienii.ro”

În același context, directorul Companiei de Apă a atras atenția asupra faptului că, în această dimineață, pe strada Frăsinet, unde ploile au creat dintotdeauna probleme, canalizarea a făcut față. „De exemplu, pe Frăsinet, unde aveam mereu necazuri, apa a fost preluată azi de canalizare. În ciuda problemelor care au fost azi în oraș eu am constatat o îmbunătățire. Și acolo unde nivelul a crescut, într-o jumătate de oră apa a fost absorbită. Anul trecut am curățat 10 km de canalizare, în acest an, până acum, 17 km. Mai avem până la 140 de km, dar măcar am început. Nu s-a mai făcut așa ceva până acum„,a declarat directorul Simona Săvulescu pentru aceeși publicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button