POLITICĂ

Vlad Pufu, candidatul PNL pentru Senat, vrea ca presa să își recâștige independența. Ce soluții are!

Jurnalistul Vlad Pufu, candidatul din partea PNL la alegerile parlamentare, pentru Senatul României, a vorbit, astăzi, în cadrul primei întâlniri cu mass media locală, prilejuită de depunerea candidaturilor la Biroul Electoral Județean de către liberalii buzoieni, despre realitatea dramatică a presei de astăzi.

Vlad Pufu nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume și a adus în prim plan o problemă gravă cu care se confruntă presa în general, nu numai cea din Buzău și anume povara problemelor de ordin financiar, care în cele mai multe dintre cazuri afectează autonomia editorială.

Cu o vastă experiență acumulată atât în presa locală, cât și în cea centrală, atât ca jurnalist cât și ca antreprenor, Vlad Pufu cunoaște aceste probleme, iar soluțiile pentru rezolvarea lor se află în momentul de față pe agenda sa de proaspăt politician și de candidat pentru Senatul României.

Domnia sa consideră că rolul instituţiilor naţionale şi europene în spijinirea presei independente este strategic și că trebuie să și-l asume.

„Mie mi s-a părut și mi se pare în continuare, presa din Buzău umilită în această perioadă, pentru că a fost lăsată de izbeliște. Și nu numai aici, toată presa a fost lăsată într-o situație de austeritate, astfel încât să ceară ajutorul în…diverse locuri. Nu le spun, zone politice și nu numai. Presa trebuie să-și recapete identitatea, presa trebuie să-și recapete forța și puterea de a spune. De a spune „nu”, de a spune”da”, de a fi parte în societatea civilă, partener activ care să construiască și asta nu se face decât printr-o independență a ei, acre poate fi recâștigată doar prin programe. Programe europene sau precum cel pe care în prezent Guvernul PNL l-a inițiat, un program de informare și în același timp de ajutorare. Sunt metode și sunt soluții de dezvoltare a unei prese active și independente. Programele pe care Guvernul le desfășoară în prezent se adresează presei în majoritatea ei, locală și națională. TV, radio și on-line. Nu a rămas nimic neacoperit. problema apare când vine vorba de criteriile pe care trebuie să le îndeplinească fiecare entitate în parte. Probabil că va trebui să se gândească pe viitor la alte tipuri de programe, după ce acestea vor înceta la 31 decembrie, așa cum bine știm cu toții”, a ținut să sublinieze Vlad Pufu, în cadrul evenimentului de astăzi.

Vlad Pufu este unul dintre cei mai activi oameni de presă din Buzău. Și-a început cariera ca şef al departamentului anchete economice, la „Evenimentul Zilei”, în perioada 1992-1994, când directorul publicației era cunoscutul jurnalist și analist politic, Ion Cristoiu, este membru fondator la cotidianul „Ziua” şi a condus departamentul economic al „Tele 7 abc”.

De asmenea, jurnalistul Vlad Pufu, fondatorul „Șansa buzoiană”, „SansaNews.ro”, „Focus FM” și „Focus TV”.

Domnia sa se află pe prima poziție pe lista candidaților PNL Buzău la alegerile parlamentare, pentru Senatul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button