POLITICĂȘTIRILE ZILEI

Prefectul județului acuzat că face presiuni politice în județ, în favoarea PMP. „Activitatea administrativă a devenit armă politică!”

Mesaje de amenințare transmise telefonic primarilor, controale și amenzi repetate aplicate agenților economici care, aparent, au o orientare politică diferită de cea a partidului care l-a propulsat pe Leonard Dimian în funcția de prefect al județului, sunt acuzațiile lansate, azi, în conferința de presă organizată de PSD Buzău, de către purtătorul de cuvânt al partidului, senatorul Lucian Romașcanu și primarul orașului, Constantin Toma.

Aș vrea să transmit un apel extrem de puternic către autoritățile statului, către instituțiile de control ale statului din Buzău începând cu șeful dumnealor, prefectul județului Buzău, să se abțină de la orice fel de influiență și de la orice fel de acțiune care poate duce în sfera politică. Vom fi foarte atenți la orice abuzuri pe care le fac, la orice încercări de racolare de primari, iar lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că ne vom adresa tuturor instanțelor în măsura în care va fi nevcesar pentru a curma semenea obiceiuri de a transforma activitatea administrativă în armă politică.Îi cerem prefectului să-și vadă de ceea ce are de făcut, de combaterea pandemiei,, de coordonarea instituțiilor deconcentrate din Buzău, și să lase acțiunea politică în seama partidelor politicie!au început deja telefoane către primari. Au început deja controale care duc spre o zonă dincolo de normal. Vom fi foarte atenți și vom răspunde pe măsură. NU cred că e cazul să avem amenzi date de câte 3 ori, 4 ori, 5 ori pe săptămână către același operator economic, care aparent are o orientare politică neplăcută prefectului. Poate că ar fi bine să facă abonamente, ca să nu-i mai deranjeze pe oameni. să plătească o dată pe lună pentru 7 vizite și cu asta basta. Deci lăsând gluma la o parte vom fi foarte atenți și dacă vom avea certitudini ne vom adresa organelor competente.”, a afirmat Lucian Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că prefectul județului, Leonard Dimian, a făcut presiuni politice și asupra primarilor social-democrați.

Avem semnale de la câțiva primari de-ai noștri care au fost sunați și li s-a spus pe ocolite că ar fi bine să se gândească înainte de a acțiunile pe care le vor face în această campanie. Credem că este o greșeală trecătoare a domnului prefect. Dacă va continua, ceea ce s-a întâmplat la București se va întâmpla și la Buzău și ne vom adresa instituțiile statului „, a mai spus senatorul social-democrat.

Primarul Constantin Toma a vorbit la rândul său despre o serie de presiuni pe care PMP, prin intermediul Prefecturii, le-a făcut asupra municipalității, presiuni din cauza cărora Primăria a pierdut posibilitatea de a aduce venituri în plus la bugetul municipiului.

Acest domn prefect a fost pus de domnul Adrian Mocanu, de domnul deputat, de șeful Mișcării Populare, de șeful PMP și fac un apel la buzoieni ca această gașcă să dispară din peisajul municipiului și județului Buzău. De 12 ani nu a făcut decât să murdărească și orașul și județul Buzău. Încearcă prin tot felul de tertipuri și acum„, a ținut să sublinieze la rândul său primarul municipiului Buzău.

Constantin Toma a dat exemplu frânele pe care Prefectura le-a pus investiției de 1 milion de euro a Primăriei pentru achiziționarea stației de asfalt, pe care nu o poate folosi la capacitate, deoarece Leonard Dimian, în calitate de prefect și fostul președinte al Tribunalului Buzău, Constantin Florescu, pe atunci membru PMP, s-au opus înființării unei soicetăți care să preia stația pentru a putea vinde asfalt și privaților și a aduce astfel sume importante la bugetul municipiului Buzău. Plus că, pentru lucrările pe care le desfășoară în oraș, din cauza demersului Prefecturii, municipalitatea este nevoită să cumpere asfalt din alte orașe.

Până la această oră prefectul județului, Leonard Dimian nu a răspuns acuzațiilor care i s-au adus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button