ȘTIRILE ZILEI

Controale masive ale polițiștilor în weekend (FOTO + VIDEO)

În perioada weekendului 30 octombrie – 1 noiembrie a.c., peste 630 de efective, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au continuat verificările în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe și în trafic.

Astfel, au fost verificate aproximativ 240 societăți comerciale, 200 de locaţii de interes (restaurante, parcuri, locuri de joacă, gări, autogări, pieţe, târguri), 150 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 3000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 383 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, dintre care 359 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală instituite prin lege în această perioadă.

Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile și terasele dar și mijloacele de transport, o atenţie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.     

Reamintim faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Buzău.”, se arată în comunicatul de presă transmis de biroul de presă al IPJ Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button