POLITICĂ

Burse pentru elevii de 7 și 8, soluția Buzăului pentru educație

Învățământul românesc traversează cel mai dificil an din istoria sa modernă. Cu toate acestea, elevii trebuie stimulați să învețe carte. Deși, actualul guvern liberal condus de Ludovic Orban merge din derapaj în derapaj privind educația în România, totul culminând cu suspendarea cursurilor în școli și trecerea acestora în mediul online, elevii trebuie să conștientizeze că rolul educației în viața lor este esențial.

Ȋn acest sens, ceea ce distrug în educație liberalii refac prin programul de guvernare social-democrații care merg pe ideea accesului echitabil în acest domeniu și vor finanța învățământul preuniversitar din sume defalcate din TVA. PSD propune creșterea coeficientului 2 din costul standard per elev cu 200%. De asemenea, se va face alocare diferențiată a costului standard per elev în funcție de mediul în care aceștia studiază, în sensul de rural sau urban, filiera (teoretic-vocațional sau tehnologic), profil și specializare și ținând cont în stabilirea coeficientului de cost real pe care unitatea de învățământ trebuie să îl suporte pentru a furniza actul de educație la standard ridicat de calitate.

Una peste alta, costul standard per elev va crește pană la 1.550 RON – adică 400 la sută fată de prezent. Ȋn calcul la finanțare vor fi luate și unitățile de învățământ preuniversitar din mediul privat și care sunt autorizate provizoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
error: Conținutul este protejat !