ȘTIRILE ZILEI

Artificiile la control!

În perioada 23 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău desfăşoară acţiunea de verificare a modului de respectare a dispoziţiilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Acţiunile poliţiştilor buzoieni se înscriu în ansamblul de măsuri întreprinse la nivel naţional sub denumirea „Foc de artificii, în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de încălcarea normelor legislative ce reglementează regimul materiilor explozive şi desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale.

Acţiunea vizează verificarea modului în care sunt respectate, în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021, dispoziţiile Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice.

În acest context, sunt efectuate verificări la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice de la societăţile importatoare, inclusiv la locurile de depozitare, în vederea stabilirii scopului în care au fost achiziţionate, legalităţii operaţiunilor derulate, destinaţiei finale a obiectelor pirotehnice, a stocurilor existente şi a modului de asigurare a securităţii acestora.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării agenţilor economici, persoane juridice şi fizice, care efectuează operaţiuni, fără drept, cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, faţă de aceştia urmând a fi dispuse măsurile legale prevăzute.  

POLIȚIȘTII AVERTIZEAZĂ:

CUMPĂRAȚI ARTICOLE PIROTEHNICE DOAR DE LA PERSOANE FIZICE/JURIDICE AUTORIZATE!

-petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

SESIZAȚI POLIȚIA CÂND CONSTATAȚI CĂ SUNT VÂNDUTE ILEGAL ARTICOLE PIROTEHNICE!

-comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

ATENȚIE LA ETICHETĂ!

-la achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button