ȘTIRILE ZILEI

Trei sate din comuna Lopatari sunt izolate

Drumul abia refăcut de săteni, care lehga cele trei sate de centrul comunei a luat de ape în umra ploilor abundente căzute ăn ultimele zile. Satele Chirani, Varteju si Sareni au fost izolate, iar sătenii sunt nevoiți să se deplaseze pe jos pe niște punți nesigure, care ar putea ceda oricând.

Oamenii sunt obisnuiți ca la orice ploaie mai însemnată cantitativ să rămână fără drumul de acces și așteaptă de ani de zile ca Primăria sî construiască un pod nou.

„În cursul nopții a plouat la Lopătari, apa Slănicului a devenit din nou mare și a distrus din nou tuburile de la Chirani și Săreni. Așteptăm să se oprească ploaia ca sa putem interveni să punem tuburile la loc, să refacem accesul auto. Locuitorii au acum acces pe două punâi pietonale, dar una e destul de șubredă, apa o atinge în partea de jos. E o muncă de Sisif, noi pățim asta la fiecare ploaie mai puternică. Când se opresc ploile, intervenim cu utilajele din dotare să punem tuburile la loc, însă nu asta e soluția. Soluția constă în poduri. E un proiect depus pentru un pod în satul Chirani, la Chirani trebuie să facem pod urgent, într-un an-doi”, a explicat primarul comunei Lopatari, Claudiu Constantin pentru cotidianul „Opinia”

Ploile au mai creat probleme și în comunele Brăești, Bozioru și Odăile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !