Fără categoriePOLITICĂ

Tensiunile politice de la Beceni s-au descărcat la Bisoca. Bătaie în toată regula între actualul primar al Beceniului și fiul fostului primar!

Fiul fostului primar al Beceniului îl acuză pe actualul primar al comunei că, împreună cu fratele său, l-ar fi agresat pe el și pe prietenul său, în timp se aflau cu ATV-urile în zona Lacuri, din comuna Bisoca.

 Acesta a trimis pe adresa redacției cîteva imagini și un mail în care povestește că se afla împreună cu un bun prieten la Lacuri, unde s-a întâlnit cu actualul primar al comunei Beceni, Adrian Burlacu care, i-ar fi agresat împreună cu fratele său.

O plimbare de weekend cu familia într-o zonă de munte din Județul Buzău, s-a terminat cu agresiuni fizice din partea primarului PNL din comuna noastă de reședință, respectiv Comuna Beceni, Județul Buzău.
O să vă prezint pe scurt cum s-au desfașurat lucrurile, nouă ne-a fost greu să înțelegem de ce persoana care ne reprezintă comuna a ajuns la astfel de gesturi violente.
Duminică, 17 Ianuarie, în jurul orei 15:00, ne deplasam spre comuna Bisoca, Jud. Buzău cu mașina personală si ATV-ul în căutare de zăpadă. Ajunși aproape de zona Lacuri din Comuna Bisoca, ne intersectăm pe drum cu Adrian Burlacu (primarul Comunei Beceni), angajatii, unii ditre consilierii PNL și familiile acestora. Fară să ne salutăm sau să schițăm un anumit gest, aceștia se uită insistent la noi, dar ne vedem de drum. Mergem in jur de 500 de metri, pană la terminarea drumului, intr-o zonă izolată, înconjurată de pădure și parcăm mașina. Doi dintre noi, merg la plimbare prin zonă cu ATV-ul, iar la mașina au ramas doi baieti (Ovidiu și Dragoș), mama lui Ovidiu și iubita acestuia.
La scurt timp, în jurul orei 15:30, patru indivizi se apropie de mașina, primarul Adrian Burlacu, fratele acestuia ( un cunoscut om de afaceri din comună) și doi angajați de-ai lor. Adrian Burlacu începe o “conversatie” spunând: “Ce faceți băieți?”, iar apoi ii aplică un pumn lui Ovidiu, iar fratele primarului, Florin Burlacu, îl atacă pe Dragoș. În acest timp, iubita lui Ovidiu primeste o palma ‘‘din greșeală’’ din partea primarului, mama acestuia intervine să aplaneze conflictul, dar aceștia nu încetează, ba chiar o îmbrâncesc și pe dânsa.
Conflictul degenerează, cei doi frați nu se opresc, noi ne-am dat seama scena trebuie filmată. Iubita lui Ovidiu încercă să filmeze, dar angajații primarului o îmbrâncesc și încercă să-i smulgă telefonul din mână, dar aceasta reușește sa filmeze o mică parte din final.
În momentul in care Adrian Burlacu observă că este filmat, încetează agresiunea fizică și pleacă încercând să-și ascundă fața.
Conflictul s-a încheiat cu o amenințare verbală din partea primarului: “ Sa nu mai comentati ceva de mine pe Facebook!”
Imediat după incident, am sunat la numărul de urgență 112 și am cerut un echipaj de poliție pentru ca atacatorii blocaseră drumul de acees. Polițiștilor din zonă le-a fost greu să ajungă la locul incidentului din cauza zăpezii ( nu aveau masina 4×4 in dotare) dar au reusit sa ia legatura cu primarul, iar apoi ne-au înștiințat ca putem pleca in siguranță.
Vă scriem pentru că, acest incident pare din filme, dar relatitatea este insă aceasta. In secolul XXI un grup de tineri sunt bătuți pe stradă de către ’’oamenii’’ care au fost aleși in funcții importante pentru a ajuta la dezvoltare și la bunăstarea cetățenilor. Un primar bătăuș nu este un exemplu pentru societate. Un partid care vrea susținerea tinerilor, care promovează libertatea și libera exprimare nu ar trebui să primească un astfel de om.
Sper din tot sufletul că autoritățile vor lua măsurile corecte pentru acest caz.
Vă atașăm și filmulețul cu dovada. Mulțumim. (Constantin Ovidiu, Roman Dragoș Constantin)

La rândul său, primarul Adrian Burlacu se apără și spune că ar fi fost provocat de către fiul fostului primar și de prietenul acestuia și că ceea ce se vede în filmulețul pus la dispoziție de către Ovidiu Constantin nu este ceea ce pare a fi, că de fapt ar fi încercat să își apere familia.

Noi ne aflam deja pe partie cu copiii si alti apropiati cand si au facut aparitia atv urile si masinile de teren ale domnului Constantin, fostul primar al comunei. Mai mult de atat copiii s-au speriat destul de rau cand acestia au inceput sa faca drifturi. La rugamintea de a isi vedea de drumul lor acestia au aratat semne obscene si au adresat cuvinte greu de reprodus in fata copiilor si a sotiilor noastre. Înainte de a fi primar, sunt tata a 2 copii mici și soț asa ca este normal sa îmi protejez familia când copiii de bani gata ai fostului primar își dau în petec și îmi jignesc familia. Nu a existat o bătaie, ca dovada ca nici politia nu a considerat ca trebuie sa se deplaseze la fata locului. De când am ajuns la Primărie am început sa verific lucrările și contractele din trecut făcute de fostul primar deoarece acesta s-a opus în Consiliul local unui audit extern. Am descoperit mai multe nereguli si am făcut mai multe plângeri, tocmai de aceea fostul primar și familia sa încearcă sa ma intimideze sa provoace astfel de întâmplări. Ii anunț ca oricâte amenințări voi primi, nu ma voi opri din a descoperi neregulile făcute în trecut., primarul Adrian Burlacu printr-un comunicat de presă.

Rămâne ca oamenii legii, care au preluat deja acest caz, să demonstreze cine minte și cine spune adevărul. Cert în momentul de față este doar faptul că la Beceni tensiunile sunt foarte mari, iar Primăria a stat tot timpul pe un butoi de pubere după alegerile locale din septembrie, anul trecut, când la cârma sa a venit un liberal, iar Consiliul Local este dominat de social-democrați.

https://www.youtube.com/watch?v=YLDb7Ram-5k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button