ȘTIRILE ZILEI

24 de ore de foc pentru pompierii buzoieni

Ieri, în data de 27.01.2021, la ora 19:48, prin sistemul unic 112 a fost primit un apel de urgență ce semnala un eveniment rutier produs pe raza comunei Vernești din județul Buzău.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale (o ambulanță S.M.U.R.D., o autospecială de stingere cu apă și spumă, și o autospecială de descarcerare) din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

Ajunși la fața locului au identificat un autoturism aflat în afara părții carosabile, iar în interiorul acestuia, o victimă încarcerată. După extragerea victimei și acordarea primului ajutor medical la fața locului, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Buzău.

Concomitent s-au luat măsuri pentru a preîntâmpina apariția unui incendiu, prin deconectarea bornelor autoturismului, și îndepărtarea acestuia din apropierea căii ferate Buzău-Nehoiașu.

În data de 28.01.2021, la ora 00:44, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu s-au deplasat pe raza localității Cătina din Județul Buzău, în urma unui apel de urgență ce semnala un incendiu la o proprietate particulară.

Către locul indicat s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. Ajunși la fața locului, au constatat că incendiul se manifesta în zona acoperișului clădirii, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, cu posibilitate de extindere la întreaga locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, stabilind la final și cauza probabilă de incendiu ca fiind coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button