ȘTIRILE ZILEI

Centura de siguranță și telefonul i-au lăsat permise

Poliţiştii Biroului Rutier Buzău au desfăşurat, luni, acţiuni pentru reducerea consecințelor evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul utilizării telefonului la volan, dar și pentru conștientizarea necesității portului centurii de siguranţă.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat 21 de şoferi care nu purtau centura de siguranţă şi alţi doi care utilizau telefonul fără dispozitiv de tip mâini libere.   

De asemenea, polițiștii au acționat și pentru combaterea vitezei excesive. În cursul zilei de ieri, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 47 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate  – 103 km/h – a fost înregistrat autovehicul unui bărbat de 33 de ani din Buzău, ce rula pe Calea Eroilor în municipiul Buzău.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată poliţiştii au sancţionat şi 14 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au traversat drumurile publice.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (39), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 16 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 50.000 de lei.

Tot în data de 01 februarie a.c., poliţiştii buzoieni, au scos din trafic doi şoferi în vârstă de 23, respectiv 38 de ani care şi-au condus autoturismele după ce au consumat băuturi alcoolice. Aceştia au fost depistaţi în trafic pe raza municipiului Buzău şi a localităţii Calvini. Aparatele etilotest au indicat valori de 0,75 şi 0,80 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au deschis în ambele cazuri dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

          În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipale Râmnicu Sărat au întocmit un dosar penal pe numele unui râmnicean în vârstă de 41 de ani. Bărbatul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Râmnicu Sărat, cu toate că avea permisul de conducere retras. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button