POLITICĂ

Sesizare către organele competente în cazul primarului care a ținut școala închisă

Deputatul Gabriel Avrămescu, șeful organizației județene PNL Buzău a anunțat, că situația de la Poșta Cîlnău, unde elevii nu au fost primiți la școală, după reluarea cursurilor, cu toate că localitatea e în scenariul verde, a fost sancționată, după cum titrează publicația „Sansa News”.

Aceeași sursă a mai precizat că sesizarea către organele competente a fost făcută de către inspectorul școlar general Ionel Meiroșu.

Am discutat cu inspectorul școlar general, știu că a făcut și o sesizare către organele competente pentru că este vorba despre îngrădirea dreptului la educație! (…) Eu cred că trăim într-un sistem feudal în care există acești nobili locali care cred că au la dispoziție moșia lor, cu vasali și cu tot. Noi trăim într-un film prost, cu titlul ”Ciocoii vechi și noi”, și fiecare crede că legea e facultativă. E celebra expresie ”Așa vor mușchii lui!” să țină școala închisă, și hai să vedem dacă organele competente vor constata dacă a fost o problemă de birocrație sau că a fost o problemă că nu vor mușchii stăpânului feudal de acolo!” a declarat Gabriel Avrămescu, care nu s-a sfiit să menționeze că asemenea derapaje vor fi sancționate de PNL Buzău.

„Nu am muncit ani de zile la acest proiect care să țin copiii afară. Am fost mândru că avem o asemenea școală și, în septembrie, când a început anul școlar, totul a decurs normal. Atunci mi-am sumat eu deschiderea școlii fără recepția finală. De altfel, constructorul încă mai avea mici lucrări de făcut, care nu au deranjat pe nimeni.

În noiembrie am făcut solicitarea către ISC, pentru organizarea recepției, dar nu am primit documentul necesar. Imaginați-vă că abia astăzi, după ce au generat acest întreg scandal, ne-au trimis hârtia pentru care plătisem taxa din 2019.”, a declarat primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, pentru „Reporter Buzoian”.

Primarul Sorin Munteanu a mai declarat, potrivit aceleaiași surse, că școala din Poșta Câlnău se va deschide luni, deoarece Inspectoratul de Stat în Construcții a eliberat ultimul certificat necesar organizării recepției finale a clădirii unității de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button