POLITICĂȘTIRILE ZILEI

Primarul Constantin Toma: „Sunt nevoit să iau de la bogați și să dau la săraci”

Conducerea PSD Buzău a organizat, vineri, o conferință de presă în care s-au pus în discuție mai multe subiecte la zi, cum ar fi scandalul momentului, iscat în jurul școlii de la Poșta Câlnău, dar și acuzațiile pe care senatorul liberal Vlad Pufu le-a adus primarului Constantin Toma, oamenilor din PSD și administrației social-democrate în general.

La întâlnirea cu presa au participat primarul Constantin Toma, secretarul PSD Buzău, deputatul Romeo Lungu, primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu și deputatul social-democrat Laurențiu Țepeluș.

Primul care a luat cuvântul a fost primarul Constantin Toma. În replică la acuzațiile care i s-au adus la ultima conferință de presă organizată de fruntașul liberal Vlad Pufu, Toma a precizat că situația cu care se confruntă unii buzoieni, care au de plătit obligații la bugetul local majorate în procent de 300% este una reală, dar care ar fi fost necesară. Și asta deoarece, spune primarul Toma, există deja o practică în rândul oamenilor cu bani de la Buzău, de a-și trece bunurile imobile de firmă pe persoană fizică.

„Îmi pare rău că trebuie să spun asta și îmi cer scuze că o fac, dar suntem în situația în care trebuie să luăm de la bogați și să dăm la săraci, pentru că avem o mulțime de personalități în orașul acesta, care au cumpărat active și le-au trecut de pe firmă pe persoană fizică, astfel încât să plătească 0,2% și nu 1,3% , cât plătesc toate firmele serioase din acest oraș. Primăria nu poate funcționa decât cu bani de la populație și de la firme. Așa cum am spus din 2016, 5% se iau bani de la populație, 95% se iau bani de la firme. Firmele, având și ele probleme cu perioada asta nenorocită, pentru că au pierdut conracte, au plătit mai puțin la Primăria Buzău. Datorită facilităților acordate de Primărie, am reușit, între ghilimele, să colectăm doar 52, 53 %, dar avem o gaură de vreo 12 milioane de euro, pe care sigur o acoperim reducând costurile de peste tot. „, a declarat primarul Constantin Toma.

În continuare, Constantin Toma a ținut să sublinieze ce înseamnă un demers precum cel anunțat de senatorul Vlad Pufu în cazul care Prefectura nu va proceda la revocarea hotărârii prin care taxele și impoziele buzoienilor au fost majorate și anume acțiunea la instanța de contencios administrativ:

„Se blochează tot! Nu mai putem strânge nimic. Nici banii de pe stradă, pentru că această hotărâre de Consiliu Local este pe tot ceea ce înseamnă modificarea hotărârii CLM prin care adunăm dările de la populație. (…) Îi rog să nu blocheze acest oraș!”

Tot în cadrul conferinței de presă de ieri, secretarul PSD Buzău, deputatul Romeo Lungu, a prezentat scandalul de la Poșta Câlnău într-o altă lumină, spunând că angajatul Inspecției în Construcții care a întârziat eliberarea documentului ce ar fi permis deschiderea școlii a fost ulterior promovat în funcție de către liberali, iar directorul aceleiași unități de învățământ a fost schimbat pe criterii politice.

Reamintim că școala din Poșta Câlnău a fost înschisă în prima zi de școală, iar primarul Sorin Munteanua explicat situaţia susţinând că nu putea să deschidă şcoala din cauza lipsei certificatului de recepţie a lucrărilor care au fost efectuate recent în respectiva unitate de învăţământ. Elevii de aici învață în continuare în sistem on-line, deși comuna se află în scenariul verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
error: Conținutul este protejat !