ȘTIRILE ZILEI

O buzoiancă infectată cu COVID-19 a murit după ce ambulanța în care se afla s-a răsturnat pe E85

Pacienta cu COVID-19 trimisă la peste 200 de kilometri, în căutarea unui loc la ATI, a decedat mrți seară, după ce ambulanţa în care se afla s-a răsturnat. Pacienta intubată, în vârstă de 75 de ani, a murit pe loc, iar medicul care o însoţea a fost grav rănit.

Responsabilii Spitalului Judeţean Buzău spun că s-a decis transferul bolnavei deoarece starea acesteii se agrava şi nu mai putea aştepta eliberarea unuia dintre cele 12 paturi de la secţia ATI.

Pacienta fusese depistată pozitiv la testul pentru coronavirus, iar medicul din UPU Buzău a decis transferarea ei la spitalul din Buhuşi, Bacău, singurul care avea disponibil un loc la ATI.

Marţi, o femeie de 74 de ani, din Buzău, s-a prezentat la Spitalul Judeţean împreună cu soţul ei, ambii având afecţiuni pulmonare grave cauzate de infecţia cu coronavirus.

Starea femeii s-a agravat în scurt timp, plămânii ajungând să funcţioneze cu greu chiar şi cu ajutorul măştii de oxigen. 

”Pacienta a venit marţi la Spitalul Judeţean Buzău alături de soţul ei. Femeia avea afecţiuni pulmonare la radiologie 80% şi cu insuficienţă respiratorie”, spun reprezentanţii spitalului.  Pentru că femeia avea nevoie de un loc la ATI, iar în Spitalul Judeţean toate cele 12 paturi destinate bolnavilor COVID-19 erau ocupate, medicii de la Urgenţe i-au găsit loc  pacientei la spitalul Buhuşi, judeţul Bacău. Din păcate, autospeciala SAJ Buzău a fost implicată într-un accident pe raza localităţii vrâncene Mărăşeşti.  Şoferul ambulanţei ar fi vrut să evite impactul cu maşina din faţa sa care frânase brusc, moment în care a tras de volan şi a intrat pe contrasens, unde a lovit un obiect metalic de pe mijlocul şoselei. Ulterior, autospeciala a ajuns într-un cap de pod de pe sensul opus de mers, unde s-a răsturnat. Pacienta intubată a murit pe loc. Medicul Mariana Pruteanu (60 de ani), care însoţea pe pacientă, a suferit leziuni grave şi se află internată pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.  Ambulanţa transporta un pacient COVID-19 pozitiv, intubat, spre Buhuşi. În urma accidentului, pacienta a murit, iar medicul de pe ambulanţă a suferit un traumatism cervical şi traumatism de membru inferior, fiind preluată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani. Şoferul şi ambulanţierul nu au suferit traume”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda.

În cursul nopţii, doctoriţa rănită în Vrancea a fost transferată la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Asistentul şi şoferul ambulanţei implicate în evenimentul rutier nu au rămas internaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button