ȘTIRILE ZILEI

Manelistul Ștefan de la Bărbulești și fiul său, amendați Buzău

Peste 20 de persoane care participau la o înmormântare, în comuna buzoiană Cislău, au fost sancționate pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Printre persoanele amendate s-au aflat și se manelistul Ștefan de la Bărbulești, împreună cu fiul său, cei doi fiind invitați să cânte la funeralii, informează Știri de Buzău.

Potrivit sursei respective, polițiștii și jandarmii buzoieni au descins la funeraliile unui bărbat de 44 de ani, din comuna Cislău, la scurt timp după apariția unor imagini transmise în direct pe rețelele de socializare.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini care indicau că la un anumit imobil sunt în desfășurare tradiții religioase privind funeraliile unei persoane din Cislău, și că nu ar fi respectate restricțiile, polițiștii s-au sesizat din oficiu”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

La fața locului au fost prezente mai multe echipaje de poliție, inclusiv luptători din Serviciul de Acțiuni Speciale și jandarmi.

Având în vedere încălcarea restricțiilor antiepidemice, au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 19.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La funeralii au participat zeci de persoane, după cum reiese din fotografiile care au circulat în mediul on-line, de aceea Poliția continuă cercetările pentru identificarea tuturor celor prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button