ȘTIRILE ZILEI

Cum s-a sucit la 180 de grade alesul municipal Constantin Florescu în chestiunea vânzării terenurilor din cartierul „Orizont”

UPDATE: Replica patronului firmei „Concas” S.A. în comentarii!

Subiectul terenurilor de sub casele construite în cartierul „Orizont” a fost adus din nou în atenția aleșilor municipali, joi, la ședința ordinară a CLM Buzău, de către popularii Constantin Florescu și Silviu Roșioru, care l-au adus de mână în sala de ședințe pe reprezentantul dezvoltatorului imobiliar, Ionel Gagu, patronul firmei „Concas” S.A.

Astăzi, singurul element de noutate față de ședința din februarie, anul trecut, când s-a discutat ultima oară pe marginea acestui subiect, tot în prezența lui Ionel Gagu, a fost acela că alesul Constantin Florescu și-a schimbat poziția la 180 de grade.

Dacă anul trecut, în februarie, Florescu a susținut că municipiul Buzău nu mai are calitatea de proprietar al terenurilor nevândute din cartierul „Orizont” și asta după pronunțarea definitivă a soluției de la Dâmbovița, confirmând astfel poziția secretarului general al municipiului, Eduard Pistol, astăzi, a avut o opinie contrară.

În esență, Constantin Florescu a susținut că municipiul Buzău are calitate de proprietar și poate vinde în continuare terenurile aferente noilor construcții din „Orizont”.

Ba mai mult decât atât, consilierul municipal Constantin Florescu a criticat faptul că CLM a revocat hotărârile prin care s-a aprobat vânzarea și a susținut chiar că toți aleșii vor fi buni de plată, asta după ce Ionel Gagu a susținut la rândul său că a înregistrat în cartierul „Orizont” o pagubă de 2 milioane de euro până în prezent.

Interesant este de ce patronul firmei „Concas”, deși susține că are dreptate, nu a atacat în instanță hotărârea de revocare a vânzărilor, adoptată de CLM Buzău, anul trecut.

La fel de interesant este și faptul că vânzarea majorității terenurilor care au făcut obiectul hotărârilor revocate aveau societatea „Concas” drept cumpărător și nu pe cetățeni.

Reamintim că Prefectura județului Buzău a solicitat CLM Buzău, în luna noiembrie, anul trecut, revocarea hotărârilor de vânzare a terenurilor din cartierul „Orizont”, în acord cu poziția secretarului general al municipiului Buzău, Eduard Pistol, care nu a contrasemnat cele două documente, apreciind, în urma hotărârii formulate de instanța de la Dâmbovița, că municipalitatea nu are calitatea de proprietar al terenurilor.

One Comment

  1. DIN PĂCATE TRANSMITEȚI INFORMAȚII ERONATE.NU PUTEAM ATACA IN INSTANȚA HOTĂRÂREA 257 DE REVOCARE A HOTĂRÂRILOR 226 ȘI 227 FĂRĂ A FACE PROCEDURA PREALABILA A CONSILIULUI LOCAL. TOCMAI DE ACCEA AVEA LOC ACEASTA ȘEDINȚA. IN CEEA CE PRIVEȘTE CEREREA DE CUMPĂRARE FĂCUTĂ DE CONCAS ESTE ACCEA CA PE UNELE TERENURI SUNT EDIFICATE LOCUINȚE COLECTIVE SI TREBUIE FĂCUTĂ APARTAMENTAREA ȘI STABILIREA COTEI INDIVIZE.CRED CA ERA NORMAL SA SOLICITAȚI ȘI SOCIETĂȚI CONCAS UN PUNCT DE VEDERE. VA ROG SA FACEȚI CUVENITELE RECTIFICĂRI IN ARTICOLUL DUMNEAVOASTRĂ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button