ȘTIRILE ZILEI

DN 10 a fost închis din cauza căderilor de pietre

Traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Brașov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localității Siriu, județul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafața de rulare.

Se acționează pentru îndepărtarea obstacolelor, fiind deviat traficul pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte.

În cursul zilei de mâine, cel mai probabil, echipele de pirotehniști ar urma să dinamiteze roca ce blochează o bandă a drumului național 10. Chiar dacă cea de-a doua bandă de circulație ar putea fi eliberată de drumari, căderile de pietre de pe versanți ar putea continua și nimeni nu își asumă această responsabilitate.

Subprefectul județului Buzău, Marieta Boloș, și specialiști de la ISU și de la Drumurile Naționale s-au deplasat, joi, în zona afectată de alunecările de teren și au ajuns la concluzia că situația trebuie evaluată de specialiştii de la ISU București.

Prima variantă de lucru este ca stânca să fie îndepărtată de pe carosabil cu ajutorul explozibililor, operațiune care se va putea efectua, cel mai devreme, în cursul zilei de vineri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button