ȘTIRILE ZILEI

Localnicii din Bisoca sub teroare! (FOTO)

A fost alertă azi-noapte, în Bisoca, unde un urs a dat atacul în gospodăria unei sătence. Oamenii cred că ar fi vorba despre același animal care zilele trecute și-a făcut apariția în toiul zilei pe un drum circulat din satul Sări și care, tot azi-noapte, a furat curcile din gospodăria unui sătean din zona Lacuri.

„În Poiană a încercat să intre, la fel, în gospodăria unei femei, dar a avut mulți câini și a scăpat, că l-au pus pe fugă. La Bisoca, a intrat în curtea unui ciobănel și i-a luat o capră, iar azi-noapte a atacat la Lacuri, unde a furat curcile unui om din curte și la Bisoca”, explică fiul femeii din satul Bisoca, a cărei gospodărie a fost atacată de urs.

Ursul i-a terorizat în ultimele zile pe localnicii satelor din comuna Bisoca. Ultimul atac a afost dat azi-noapte, chiar în satul Bisoca, unde a intrat într-o gospodărie și a mâncat porcul din ograda proprietarilor. Tot azi-noapte, un cetățean din comuna Lacuri s-a pomenit că i-au fost mâncate curcile din ogradă.

Oamenii sunt terorizați și spun că ursul își face apariția foarte des în comunitate și că sălbăticiunea aproape că nu se mai teme de zgomotele puternice și cu atât mai puțin de prezența umană și cer intervenția de urgență a autorităților .

Situația a fost adusă la cunoștința autorităților locale, care la rândul lor s-au adresat responsabililor de la nivel județean și cu toate acestea oamenii cred că situația scapă de sub control și se tem de consecințe și mai grave, ca de pildă pierderi de vieți omenești.

„În noaptea precedenta
,, moș Martin ” și a lăsat amprentele prin curtea locuinței mele din Bisoca.
Și nu a plecat cu lăbuța goală, a luat un porc, pe care la devorat la circa 350 metri, mai la vale.
Suspectul nu e la prima abatere, tot azi aflu de la cetățenii satului ca sunt foarte multe distrugeri în gospodării (porci, oi, curci, etc), în comuna sunt foarte mulți urși văzuți atât ziua cât și noaptea. AVPS Buzău gestionează fondul cinegetic în zona aceasta, care are atribuții de gospodărirea și administrarea hranei acestei specii sălbatice, dar din păcate numai noi Muntenii suferim pagube, acest gestionar nu își face treaba.
De câteva zile, este dispărut un om al satului, azi am aflat ca nimeni nu îl cauta – autoritățile statului pe unde or fi ? Bănuială este ca ar fi fost devorat de animale sălbatice. Lumea satului este speriata de aceste evenimente trăite !!!”
, a postat pe Facebook George I. , fiul femeii a cărei gospodărie a fost vizitată de urs azi-noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button