ȘTIRILE ZILEI

Buzoianca Cornelia Catanga a încetat din viață

Nascuta in satul Zeletin (comuna Catina), din județul Buzau, cunoscuta interpreta Cornelia Catanga, s-a stins din viața, in aceasta dimineața, la varsta de 63 de ani.  Potrivit site-ului Playtech, jurnalista Mara Banica a fost cea care a anunțat decesul uneia dintre cele mai iubite și mai apreciate cantarețe de muzica lautareasca din Romania. Cornelia Catanga avea 63 de ani, iar in urma cu cateva zile s-a infectat cu Covid-19.

Cornelia Catanga avea 63 de ani. Cunoscuta cântăreață de muzică lăutărească Cornelia Catanga era sub supravegherea medicilor de la Spitalul Universitar din Capitală.

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga. În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova. În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist.

În 1971 cântă pentru prima dată alaturi de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică. În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button