ȘTIRILE ZILEI

O femeie este acuzată că și-a torturat copilul până la omorât

Decesul unui copil de nici trei ani, din oraşul buzoian Pogoanele, s-a dovedit a fi un caz de omor săvârşit chiar de mamă. După ce au pus cap la cap rezultatele necropsiei şi mărturia unuia dintre copiii suspectei, procurorii au aflat că băieţelul a murit după ce a fost lovit în cap de mai multe ori. Tragedia a avut loc pe 1 februarie 2021, însă fapta a fost tratată de anchetatori ca moarte suspectă până când au ieşit la iveală detalii înfiorătoare din acest episod.  

Bănuită de uciderea băieţelului este Georgiana D., o tânără de 27 de ani. Într-o clipă de furie, şi-ar fi bătut copilul până l-a lăsat fără suflare.    Băieţelul fusese lăsat în cameră cu doi fraţi mai mari, un băiat de 4 şi o fată de 11 ani. Iniţial, femeia a declarat că micuţul s-a autoaccidentat când se juca cu fraţii mai mari.  

„Sărea în pat şi a căzut pe podea”, le-a spus tânăra poliţiştilor şi rudelor.   Cadrele medicale solicitate să-l preia pe băiatul plin de sânge au găsit victima în stop cardio-respirator, în faţa porţii, unde s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze. Efortul a fost însă în zadar.   Rezultatele necropsiei au sosit cu o întârziere de peste două luni, iar acestea au indicat că moartea micuţului a fost violentă, cu hemoragie intra-craniană. Pe corp, ela avea mai multe urme lăsate de muşcături.    

Bănuielile procurorilor s-au adeverit atunci când feţiţa de 11 ani a rupt tăcerea, în cadrul audierilor care au avut loc în centrul de plasament în care este internată.   

La autopsie, medicii legişti au constatat că moartea băieţelului a fost una violentă, cu hemoragie intracraniană. Mai mult, copilaşul avea muşcături pe tot corpul.  

Mama micuţului ar fi declarat că l-a muşcat pe copil ca să-şi revină. Femeia nu a fost încă arestată, fiind internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca.   

O expertiză de specialitate ar urma să stabilească dacă mama copilului a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.   Rezultatul necropsiei şi mărturia fiicei sale au fost suficiente pentru anchetatorii buzoieni, astfel că au decis să schimbe încadrarea la omor calificat.    Potrivit localnicilor din Pogoanele, copiii au taţi diferiţi, iar băieţelul decedat ar fi fost născut când concubinul tinerei era plecat din ţară.   

Bărbatul s-ar fi obişnuit cu ideea, dar scandalurile se ţineau lanţ în familie din această cauză. Acesta ar fi fost şi motivul pentru care tânăra intrase în depresie şi se răzbuna periodic pe copil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button