ADMINISTRAȚIE

Comuna Țintești ar putea fi alipită municipiului Buzău

Locuitorii municipiului Buzău și cei ai comunei Țintești vor fi chemați la un referendum local, până la sfțrșitul anului, pentru aprobarea unirii celor două localități, la propunerea primarului Constantin Toma,originar, după cum se știe, comunei Țintești.

Anunțul privind unirea celor două localități a fost făcut aseară de către primarul Constantin Toma, la un post local de televiziune, unde a arătat că din unirea celor două localități va rezultat o unitate administrativ teritorială cu o suprafață aproape dublă, iar beneficiile vor fi pe măsură:

„Buzăul se unește cu Ținteștiul. Va ieși, din chestia asta, o treabă foarte serioasă pentru că aproape se dublează suprafața administrativă a municipiului Buzău.”, a spus edilul Toma.

În acest moment, comuna Țintești are 7200 de hectare și puțin peste 4000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8100 de hectare și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare, „aproape cât Ploieștiul și Brăila la un loc”.

Constantin Toma a mai spus că viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău: „Investiții mai multe, întoarcerea buzoienilor acasă, locuințe pentru tineri, creșterea nivelului de trai pentru cele două comunități unite”, a adăugat edilul buzoian.

Edilul buzoian a mai anunțat că o astfel de propunere avea nevoie de girul președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Potrivit spuselor primarului, acesta din urmă și-ar fi dat girul pentru inițierea referendumului. De acord cu propunerea este și primarul din Țintești, Aurel Stoica, așa încât lucrurile pot intra în linie dreaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button