CULTURĂ

Expoziția „Ermetic” a artistului Ion Anghel, la Muzeul Județean Buzău

Muzeul Judetean Buzau, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, găzduiește, în perioada 18.05.2021 – 27.06.2021, expoziția ”Ermetic”, cu lucrări semnate de artistul Ion Anghel.

Bine consacrat în lumea artelor, cu o activitate expozițională abundentă, câștigător a numeroase premii și doctor în acest domeniu, Ion Anghel expune la Muzeul Județean Buzău o serie de lucrări de colaj, pictură și picto-obiecte, în expoziția ”Ermetic”, unde aplică conceptul de prezentare prin încapsularea operelor sale în vitrine. Astfel, acestea împrumută din caracterul exponatelor muzeale și din prețiozitatea acestora, integrându-se perfect în conceptul de afișare aflat aici.

Lucrările au un aer etnografic puternic întrucât materia primă folosită în realizarea acestora provine din lumea bogată în inspirație a satului, din obiecte găsite întâmplător dar totuși în urma unei stări de căutare permanentă contopită cu intuiția, cercetarea și înțelegerea din punct de vedere plastic al lumii. Aspectul și patina de uzură duce această expoziție în universul artei povera, unde Ion Anghel folosește major plastica lucrurilor găsite, ajungând uneori până la efectul artei ready-made, dar în aceiași măsură și intervine pe acestea comunicând direct, simplu și brut.

Deschiderea expoziției va avea loc marți, 18 mai 2021, începând cu ora 11:00, la sediul central al Muzeului Județean Buzău.

Vă așteptăm la muzeu!

Manager,

Dr. Daniel Costache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button