EDUCAȚIE

Consiliul Județean i-a premiat pe elevii buzoieni câștigători ai concursului de robotică

Elevii Școlii Gimnaziale Nr 11, câștigători ai Concursului Național Robotică FIRST® LEGO® League Challenge.

Fiecare din cei 19 elevi care au alcătuit cele două echipe câștigătoare reprezentante ale Școlii Nr. 11 a primit un premiu în valoare de 500 lei, inclusiv cei doi dascăli coordonatori, prof. Ticuția Iftime și prof. Irina Drulea.

„Tinerii buzoieni ne lasă din nou fără cuvinte! Este greu să descriu cât de dragi imi sunt acești elevi și câtă mândrie simt cand îi văd și îi ascult.Cele două echipe de la Școala Gimnazială nr 11 au obținut locul I la Concursul Național de robotică First Lego League Challenge si merită aprecierea și respectul nostru. Împreună cu profesorii coordonatori, vor primi un premiu special din partea Consiliului Județean Buzău, pe care sunt convins că îl vor reinvesti în proiectul lor de cercetare.”, a ținut să transmită președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La cel de-al cincilea sezon al concursului au fost înscrise doua echipe : Heart Of RoBots ( 6 elevi din clasa a-VIII-a) si WALL-Eי S FRIENDS ( 12 elevi din clasele a VI-a), alături de alte 51 de echipe din țara.
Competiția s-a derulat pe parcursul a două etape (regionala si nationala) și a lansat mintilor tinere provocarea de a transforma anumite spatii – de la terenuri virane pana la parcari goale – în oportunitati de joaca și de petrecere a timpului liber in lumea sportului, jocului si fitness-ului.

Misiunile FIRST® LEGO® League Challenge au fost anuntate la începutul lunii august (4 august 2020 pentru sezonul RePLAY). Până la etapa regionala care a avut loc în luna martie la Iași, elevii au proiectat, construit si programat robotul pentru misiuni și au pregatit soluțiile lor pentru proiectul de inovare FIRST® LEGO® League Challenge. Cele doua echipe au reușit sa se califice pentru etapa nationala de la București. În acest concurs a fost important robotul, dar mult mai important a fost lucrul în echipa, colaborarea eficientă a tuturor membrilor, descoperirea soluțiilor împreună, susținerea părinților și îndrumarea profesorilor.
Înscriindu-se în galeria performerilor, s-au obținut următoarele rezultate:

  • echipa Heart Of RoBots, cu un total de 455 p = PREMIUL I pentru proiectarea robotului și PREMIUL al III-lea pentru performanța robotului
  • echipa WALL-Eי S FRIENDS = PREMIUL I pentru proiectul de inovare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button