EDUCAȚIEȘTIRILE ZILEI

S-a stins profesorul Sfetoslav Cremarenco

Unul dintre profesorii de excepție ai Colegiului Național „B. P. Hasdeu”, Sfetoslav Cremarenco, a încetat din viață, azi, la vârsta de 80 de ani.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către nepotul său, care a punctat într-un necrolog scurt parcursul celebrului profesor, o adevărată somitate la nivel național, de la „copilul dezrădăcinat” la „căutătorul de comori din sufletele elevilor”

„S-a stins o lumina pe pamant si se va aprinde o stea pe cerul in lumea celor buni.

CREMARENCO SFETOSLAV, seriosul cancelariei care a calauzit drumul in viata a generatii intregi de hasdeieni, a plecat fizic dintre noi azi noapte, lasand un gol imens in sufletele noastre.

Neobositul căutator al comorilor din sufletul elevilor sai a trait pana in ultima clipa, intr-opermanenta prospectare a tainelor sufletelor umane, nu numai a stiintelor exacte. Viața sa a fost unamalgam de suferinta: copilul dezradacinat, transformat apoi in adolescentul ambitios, in final, in dascalul stralucit care a excelat in a combina pedagogia cu stiintele exacte. Rezultatul, sute de profesionisti, care i-au multumit de-a lungul timpului si ii vor cinsti memoria cu drag si respect.

Pentru mine ai fost unchiul cu suflet mare!

Drum lin in lumea in care ai plecat, unchiul eCremarenco, acolo unde vei reintregi familia!”

Sfetoslav Cremarenco a fost unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun profesor de matematică din România în ultimii 50 de ani, potrivit unuia dintre elevii săi geniali, Bogdan Enescu, la rândul său profesor de matematică de excepție, care profesează tot la Colegiului Național „B. P. Hasdeu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !