SPORT

Marina Baboi, cursă senzațională la Campionatul European pe Echipe

 În perioada 19 – 20 iunie, la Cluj Napoca s-a disputat cel mai important eveniment atletic găzduit de România după Revoluție: Campionatul European pe echipe – Prima Ligă valorică, competiție ce se desfășoară din 2 în 2 ani, care mai este cunoscută și sub denumirea de „Cupa Europei”

Competiția interțări s-a desfășurat în sistem mixt fete și băieți și a presupus acumularea de puncte în cele 40 de probe – 20 pentru fete și 20 pentru băieți, puncte care la terminarea probelor au dat un clasament în funcție de care echipele au putut avansa în liga superioară sau au rămas în aceeași ligă ori au retrogradat în liga inferioară.

Prima ediție a acestei competiții s-a disputat în 2009, în formatul de 4 ligi care există și astăzi: SuperLiga, Liga 1, Liga 2 și Liga 3. România a evoluat în toate cele 7 ediții alei Cupei Europei doar în prima ligă valorică, anul acesta având ca adversare alte 12 echipe naționale foarte puternice cu o pleiadă de medaliați la competițiile internaționale de anvergură: Olanda, Norvegia, Cehia, Elveția, Grecia, Belgia, Suedia, Belarus, Turcia, Finlanda Irlanda și Estonia.

Sprintera buzoiană Marina Baboi, aflată la cea de a patra participare la Cupa Europei, a concurat pentru România la probele de sprint de 100 de metri, 200 de metri și ștafeta 4 x 100 de metri, fiind singura sportivă din cei peste 600 de atleți prezenți la start care a concurat în mai mult de două probe.

Atleta, legitimată la SCM Gloria Buzău, eleva profesoarei Doina Voinea, a făcut din nou un concurs foarte bun, reușind să aducă României nu mai puțin de 17 puncte în care a evoluat.

Mai mult de atât, Marina Baboi a făcut o cursă senzațională în proba de 200 de metri, câștigând seria în care a evoluat și obținând cel mai bun timp alergat în carieră pe această distanță.

În ciuda evoluțiilor bune ale câtorva dintree componenții echipei naționale, România a plătiti tribut lipsei de experiență și tinereții celor mai mulți dintre altleții săi, precum și a câtorbva absențe de marcă din lotul tricolor, clasându-se în final pe locul 11 după ce a acumulat 207 puncte, urmând să evolueze în 2023 alăturid e Irlanda și estonia, ocupante ale locurilor 12 și 13 în cea de-a doua ligă valorică a atletismului european.

Marina Baboi va pleca, joi, la Belgrad, pentru a participa la Campionatul Balcani de Seniori, competiție unde va încerca să pună la punct ultimele detalii în vederea participării la campionatul European U23 ce va avea loc în estonia, la Talin, în perioada 8 – 11 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button