ADMINISTRAȚIE

Invitați de seamă la primul eveniment în cadrul proiectului „Buzăul citește”(FOTO)

Astăzi, o parte din copiii din ciclul școlar primar , au participat la un prim eveniment din cadrul proiectului Buzăul citește.

Actrița Monica Davidescu, jurnalistul Vadim Vîjeu și magicianul Robert Tudor au oferit un spectacol de poveste, Magia Cărților, pentru a-i motiva pe copii să intre în provocarea orașului de a citi și a se îndrăgosti iremediabil de cărți.

În vacanța de vară, copiii au misiunea să lectureze cele 4 cărți primite și să completeze jurnalul de lectură, ca apoi să treacă în următoarea etapă a programului, unde îi așteaptă noi evenimente, dezbateri, ateliere de lectură.Succes la examene și vacanță plăcută tuturor copiilor!

Buzăul Citește este un proiect implementat și susținut de Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Local Municipal

Programul „Buzăul citeşte” a fost propus de consilierii PSD, ca amendament la proiectul bugetului pe anul 2021 şi are drept grup ţintă aproape 20.000 de elevi, copii din clasa pregătitoare până la clasa a XII-a.
„Acest program înseamnă că toţi elevii din municipiu vor primi un pachet cu câte 4 cărţi, selectate de experţi din Educaţie şi vor intra într-un program în care vor beneficia de sesiuni de dezbateri, concursuri între şcoli. Este un program la nivelul întregului oraş şi prin care se va încuraja cititul. Vă pot spune procentele îngrijorătoare cu care ne confruntăm: la testele Pisa suntem pe ultimul loc la capitolul citire, 42% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali, adică citesc dar nu înţeleg ce citesc, iar 69% dintre români nu au citit niciodată o carte. Ar trebui să facem ceva în acest sens. Şi eu sunt de acord că trebuie să investim şi prin burse dar mai ales prin programe educaţionale pentru că de multe ori cei 10 lei ori 20 de lei oferiţi nu se vor măsura în eficienţă şi în performanţă, însă un program poate aduce plus valoare. Programul va avea o raportare lunară”, a explicat viceprimarul Buzăului Oana Matache pentru HotNews la momentul adoptării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button