CULTURĂ

Expoziția temporară la Muzeul Județean | „Armata Română în Războiul cel Mare 1916-1918”

Anul acesta, în luna august se împlinesc 105 ani de la intrarea României în Primul Război Mondial și de la înființarea Armatei a II-a ale cărei tradiții au fost preluate de către Divizia a II-a Getica cu comandamentul în Buzău.

Cu această ocazie Muzeul Militar Național Regele FerdinandI în colaborare cu Muzeul Județean Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și al Diviziei 2 Infanterie Getica, organizează expoziția „Armata Română în Războiul cel Mare 1916-1918”.

Demersul muzeografic comun propune publicului o întâlnire cu ostașii români care au luptat pentru întregirea națională, prin intermediul imaginilor, documentelor și obiectelor de patrimoniu din depozitele Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, București.

          Un loc special în cadrul expoziției îi este rezervat personalității mareșalului Alexandru Averescu, comandantul Armatei a II-a în anii 1916-1917, de numele căruia se leagă victoriile de la Mărăști și Oituz.

Expoziția va fi deschisă publicului la sediul Muzeului Județean Buzău, în ziua de 3 august 2021, orele 10:00 și va putea fi vizitată în perioada 03.08.2021-15.01.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !