Fără categorieȘTIRILE ZILEI

Victimele exploziei de la Potoceni nu au putut fi transferate, deocamdată, într-un spital din Capitală

O explozie puternică s-a produs, marţi seară, într-o locuinţă din comuna Mărăcineni, satul Potoceni.

Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu și s-a produs în urma acumulării de gaze în bucătărie, acolo unde era amplasată centrala termică a locuinţei. Intervenţia a fost anunţată la ora 22.11, iar la intervenţie s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi trei ambulante SAJ.

Explozia a făcut patru victime cu arsuri de gradul 2 şi 3, care au fost transportaţi la spital. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean au fost transportate patru victime: un tânăr în varsta de 26 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III, la nivelul feței, gâtului, trunchiului, membrelor superioare, internat acum în sectia A.T.I. – Arsi, un alt barbat în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare, toracelui si feței, si care, la fel, se află internat în sectia A.T.I. – Arsi, cei doi având arsuri pe aproximativ 70% din suprafata corpului. Alte două victime, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a suferit un politraumatism minor în urma exploziei, arsuri de gradul II la genunchi bilateral se afla internat în secția Chirurgie plastică, si o femeie în vârstă de 43 de ani, care a suferit policontuzii prin explozie, multiple plăgi faciale, torace posterior, produse de cioburi de sticlă.

Femeia a rămas internată in secția A.T.I. – Chirurgie Plastică.

”Momentan nu s-a reuşit transferul într-un spital care are posibilitatea de tratament din cauza faptului că toate secţiile de terapie intensivă sunt ocupate, dar s-a luat legătura cu celula de criză de la centrul operativ pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului de Interne şi care întreprinde toate demersurile pentru a se putea rezolva aceste situaţii”, a precizat dr.Adrian Zoican, de la UPU Buzău. 

Citeste mai mult: adev.ro/qy0xrm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button