POLITICĂ

Senatorul Lucian Romașcanu a cerut explicații despre serurile anti-Covid

Preşedintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu, i-a cerut premierului Florin Cîțu să dea explicații despre numărul mare al dozelor de vaccin anti-Covid comandate de țara noastră. 

De la tribuna Senatului, șeful interimar al PSD Buzău a cerut explicații cu privire la contractarea de către România a 120 de milioane de doze de vaccin, în condiţiile în care populaţia ţării este de vreo 6 ori mai redusă.

„Domnul Cîţu care trebuie să plece cu tot cu miniştrii USR nu singur a transformat România în dealer de vaccinuri. Nu poţi să contractezi 120 de milioane de doze şi să nu vină nimeni să te întrebe de sănătate. Poate că va veni momentul unei comisii de anchetă ca să înţelegem care a fost acest deal pe care l-a făcut domnul Cîţu, pentru că dânsul a fost dealer de valută de… la bancă, oficial bineînţeles… Care este scopul şi cine sunt beneficiarii beneficiari? O ţară de 20 de milioane de locuitori din care vaccinabili vreo 13 şi vaccinaţi vreo 5 are contracte de 120 de milioane. Cine trebuie să audă poate aude şi poate şi face”, a afirmat senatorul Romaşcanu.

Pe ordinea de zi a Senatului s-a aflat, azi, OUG 49, care permite statului să vândă dozele de vaccin care sunt în plus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button