ADMINISTRAȚIE

Urmează 8 zile de „Toamnă Buzoiană”! Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, va fi prezent în prima zi de târg

Primăria municipiului Buzău şi Direcţia Agricolă organizează în perioada 18 – 25 septembrie o nouă ediţie a Târgului Toamna Buzoiană, care se va desfăşura în spaţiul în care are loc Târgul Drăgaica.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Constantin Toma, care a organizat, marți, o conferință de presă la care i-a avut alături pe viceprimarul Oana Matache, pe directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Florina Diana Potîrniche și pe directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea.
Potrivit organizatorilor, au fost lansate invitații și s-au primit confirmări de participare la târg de la peste 100 de producători de legume, fructe şi produse tradiţionale.

„Avem multe restricții, pe care, bineînțeles că le vom respecta și pe această cale vă anunț că vom lua toate măsurile, împreună și cu organele descentralizate ale statului, pentru că ați văzut, din primăvară și în vară și în continuare, avem multe evenimente la Buzău, iar Târgul Toamna Buzoiană este în primul rând un eveniment cultural, dar și un eveniment economic. După cum știți, este o expoziție cu vânzare a produselor buzoienilor din tot județul Buzău. Sunt invitați și meșterii populari și, bineânțeles, artiști mai mici sau mai mari din Buzău, consacrați, de la nivel național și, nu pot să spun cuvântul internațional, pentru că vorbim de Lăutarii de la Chișinău și de maestrul Botgros, deși și basarabenii și artiștii din Ucraina vor fi reprezentați aici.”

Ca la o adevărată sărbătoare a recoltei, producători din tot judeţul, agricultori, grădinari, apicultori ori crescători de păsări şi de animale, dar şi meşteri populari, vor oferi vizitatorilor cele mai bune produse, la preţuri de primă mână.

La fel ca și în edițiile precedente, grătarele cu mici, cârnaţi sau fripturi, împreună cu muzica populară adevărată şi cu halbele de bere ori cu cănile de must proaspăt, vor întregi atmosfera de sărbătoare şi va oferi buzoienilor, pe lângă sacoşile pline cu roadele toamnei, un nou prilej de distracţie.

Nu vor lipsi muzica și voia bună. În fiecare seară vor fi susținute concerte de muzică populară de cea mai bună calitate. Taraful de la Clejani, Sofia Vicoveanca, Doinița și Ionuț Dolănescu, Orchestra Lăutarii în frunte cu maestrul Nicolae Botgros sunt doar cîteva dintre numele care au confirmat prezența la eveniment pentru a susține concerte.

„Vor urma 8 zile în care posibilitatea de a cumpăra de la producători locali se va îmbina cu momente artistice. Așa cum știți, strategia noastră culturală implică toate categoriile de public. Iubitorii de muzică populară vor putea întâlni în Festivalul Toamna Buzoiană artiști renumiți, precum Taraful de la Clejani, Ionuț și Doinița Dolănescu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Botgros cu Orchestra Lăutarii, Andreea Haisan, Nemuritorii și mulți alți artiști din județul nostru. Cu siguranță vom respecta toate normele sanitare din această perioadă, pentru a fi toată lumea în siguranță.”, a completat viceprimarul orașului, Oana Matache.

Legat de măsurile prevăzute de lege pentru respectarea normelor sanitare, directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Florina Diana Potârniche, a menționat că va fi delimitată o zonă de concert, unde accesul se va face numai pentru cei care prezintă un rezultat negativ la un test PCR sau la un test antigen sau cei care prezintă o adeverință de vaccinare, precum și cei care pot prezenta dovada că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

În zona comercială a târgului nu se vor impune aceste restricții. Intrarea va fi liberă și gratuită, singura măsură pe care trebuie să o repsecte vizitatorii fiind purtarea măștii.

Printre invitați se află și fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea care, de câțiva ani, nu lipsește de la niciun debut de ediție a târgului respectiv, de unde își cumpără gemuri, băuturi naturale, fructe și miere de albine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button