EDUCAȚIE

S-a înființat Institutul European pentru Cercetare Multidisciplinară la Buzău

În cadrul unei întâlniri care a avut loc, miercuri, 15 septembrie, la Sala 13 din Palatul Comunal, a fost înființat la Buzău Institutul European pentru Cercetare Multidisciplinară, instituție care va fi condusă de Alexandru Mironov, fostul ministru al Tineretului și Sportului, cunoscut pentru numeroasele emisiuni și proiecte din domeniul științei.

Primarul orașului, Constantin Toma, cel care a promovat acest proiect, a ținut să menționeze în cadrul întâlnirii că intenționează să mobilizeze mari specialiști din universitățile și institutele de cercetare din România, pentru a realiza proiecte de dezvoltare în diverse domenii.

”Astfel se vor genera multe proiecte pentru dezvoltarea municipiului şi judeţului Buzău, dar şi a României. Iată că Buzăul este un oraş deschis viitorului, punând în valoare specialişti de excepţie ai oraşului nostru şi ai acestei ţări”, a declarat primarul Constantin Toma.

”În zona asta superbă care este ţara asta a Buzăului e loc pentru instalat un asemenea institut. nu trebuie să vină oamenii la serviciu, să semneze condica, ci să-i vină ideea înainte, să o trimită, să se lege ceva, şi să te pomeneşti că a pornit un proiect în care sunt implicaţi de la Iaşi, de la Bucureşti, şi să faci ceva bun pentru oameni”, a menționat la rândul său proaspătul director al IECM, Alexandru Mironov.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button