ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean își va moderniza una dintre clădiri cu bani europeni (FOTO)

Una dintre clădirile Consiliului Județean Buzău, aflate în curtea instituției, va fi reabilitată cu bani europeni. Consilierii județeni au aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru depunerea proiectului privind „Eficientizarea energetică a clădirii administrative C3 din incinta imobilului situat în municipiul Buzău, bd. Nicolae Bălcescu nr. 48”, în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, coordonat de Administrația Fondului pentru Mediu.Proiectul presupune transformarea și modernizarea uneia dintre clădrile CJ.Președintele Consiliului Judeţean a explicat că după modernizarea clădirii, instituția va amenaja acolo o cantină și o sală de mese.
„Proiectul este în valoare de vreo 2 milioane de euro. Sper ca proiectul întocmit de specialiștii din CJ care se va depune chiar astăzi la Administrația Fondului pentru Mediu să fie declarat eligibil și să obținem finanțarea de care avem nevoie. În caz că nu vom aplica și la Agenția de Dezvoltare Regională pe Programul Operațional Regional ți eu sunt convins că vom avea succes. După reabilitare vom beneficia de o clădire modernă, o curte interioară amenajată corespunzător și chiar intenționăm să amenajă și o cantină și o sală de mese „, a explicat Petre Emanoil Neagu la finalul şedinţei extraordinare de îndată a Consiliului Judeţean, care a avut loc miercuri.

„Se doreste eficientizare energetică a clădirii administrative C3 din incinta imobilului situat în Mun. Buzău, b-dul N. Bălcescu, nr.48. Se urmareste implementarea solutiilor de interventii care sa duca la obtinerea de economii de energie, atingerea parametrilor de confort termic impusi si alegerea unor masuri ale caror costuri de investitie se recupereaza prin economii la factura energetica.”, se arată în proiectul de hotărâre prezentat, azi, aleșilor județeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button