ADMINISTRAȚIE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar vrea ca Buzăul să dea startul reformei administrative la nivel național

Buzoienii sunt așteptați, azi, la Referendum pentru unirea oraşului cu comuna Ţinteşti.

Referendumul prin care se urmăreşte obţinerea „Buzăului mare” a fost iniţiat de primarul municipiului Buzău Constantin Toma, care s-a numărat şi printre primii locuitori ai oraşului care şi-a exercitat dreptul la vot și care a venit la secţia de vot, amenajată în incinta Liceului de Artă din municipiu, pe jos, însoţit de soţia sa. Aici a fost aşteptat de o parte dintre consilierii locali, cei doi viceprimari ai municipiului, Oana Matache şi Ionuţ Apostu. Primarul a fost întâmpinat şi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

La scurt timp după ce a votat, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că România are nevoie de o reformă administrativă şi s-ar bucura dacă aceasta ar lua startul din Buzău.

„Am răspuns apelului făcut de primarul municipiului Buzău, Constatin Toma , să particip la acest exerciţiu democratic, unul dintre cele mai importante exerciţii democratice la care putem participa şi noi, locuitorii municipiului Buzău, respectiv să facem un Buzău mai mare. Un Buzău cu mai multe opotunităţi, cu locuri pentru tineri, cu noi locuri de muncă şi cred că este una dintre cele mai lăudabile acţiune ale unui primar de mare municipiu. Chiar dacă până la acest moment nu foarte mulţi buzoieni nu s-au prezentat la vot, vreau să-l felicit pe domnul primar pentru această iniţiativă şi sperăm ca până la ora 21.00 cât mai mulţi buzoieni să vină astăzi la vot. Reforma administrativă trebuie făcută în România, mi-aş dori mult să înceapă din Buzău, mai exact din municipiul Buzău”, a precizat președintele Ciolacu.

În municipiul Buzău s-au deschis 80 de secții de votare, iar în comuna Ţinteşti s-au deschis 2, încă de la ora 7:00.

„Pentru ca România să se dezvolte în ritm accelerat, are nevoie de o nouă reformă administrativă, ultima fiind realizată în 1968. Deși legislația în vigoare este puțin favorabilă unei asemenea reforme, iată că Buzăul și Ținteștiul au șansa unei premiere naționale, primul pasul spre începutul reformei administrative în țara noastră”, este îndemnul pe care primarul l-a adresat locuitorilor din Buzău”, a transmis, potrivit Digi24, inițiatorul acestui proiect, primarul Constantin Toma.

„Astăzi am votat pentru un Buzău mare și dezvoltat! Este timpul să facem cea mai ambițioasă reformă administrativă din ultima jumătate de secol!Buzoieni, haideți la vot! Să facem Buzăul mare!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Referendumul local din Municipiul Buzău este organizat în vederea consultării cetăţenilor pentru modificarea hotarelor unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Buzău şi unităţii administrativ-teritoriale comuna Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative, iar cel din comuna Ţinteşti în vederea consultării cetăţenilor pentru modificarea hotarelor unităţii administrativ-teritoriale comuna Ţinteşti şi unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Buzău, în sensul unirii celor două entităţi administrative
Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !