POLITICĂ

Senatorul Vlad Pufu, mesaj emoționant la deschiderea primului an universitar în județul Buzău

Am fost astăzi, cu emoție, participant direct la un eveniment deosebit pentru Buzău: deschiderea primului an universitar aici, acasă.
Universitatea “Dunărea de Jos” Galați a venit cu trei facultăți, care din acest an au și primii studenți. Facultatea de Drept, Facultatea de Agronomie și Facultatea de Educație Fizică și Sport au adus primele specializări care de azi sunt studiate la Buzău.
Universitate la Buzău este primul proiect pe care colegul deputat Gabriel Avramescu și cu mine l-am propus în campania electorală, în urmă cu un an. Ne-am asumat acest proiect pentru că am vrut, ca nou-intrați în această luptă politică, ca atât cât vom rămâne, să lăsăm ceva în urmă.
Este o mare satisfacție să văd concretizat acest proiect. Am fost onorat să particip la deschiderea anului universitar și bucuros să văd că grupele s-au ocupat și că foarte mulți tineri sunt dornici să învețe acasă.
E un proiect pentru viitorul Buzăului, pentru un oraș și un județ așa cum ne dorim, pentru că nu există dezvoltare fără educație. Din păcate, în ultimul timp accesul la educație a devenit din ce în ce mai exclusivist și selectiv, s-a stratificat social. La educație superioară încep să aibă acces tot mai puțini dintre absolvenții de liceu, din multe motive, inclusiv de natură socială, cum ar fi distanța de casă și lipsa resurselor financiare.
Ne-am propus și am reușit să aducem școala mai aproape de casă. Noi am făcut tot ce a depins de noi, dar de aici încolo e misiunea tuturor, administrație, factorul politic local, cadre didactice și presă să lucrăm la prestigiul acestei universități.
Sunt convins că Universitatea va avea un impact major în dezvoltarea Buzăului, iar specialiștii formați aici vor rămâne acasă.

Sursa: Facebook – pagina oficială Vlad Mircea Pufu

https://www.facebook.com/106177581286223/posts/330727045497941/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button