ȘTIRILE ZILEI

Explozie într-un bloc din municipiul Buzău

O explozie sa avut loc, în această dimineață, la etajul 4 al unui bloc din municipiul Buzău, situat la ieşire spre Bariera Brăilei, într-un apartament în care locuiau o fetiţă de 6 ani şi bunica ei, de 65 de ani.

Urmările deflagraţiei sunt vizibile peste tot în jurul blocului. Cioburi şi resturi de tencuială au fost împrăştiate de suflul puternic. Termopanul de la fereastra locuinţei a fost smuls şi aruncat în afară, iar perdeaua a rămas agăţată într-un copac. 

Aproximativ 15 locatari ai blocului în care a avut loc explozia au fost evacuaţi. 

”Normal că ne-am speriat, pentru că noi am crezut că este cutremur. Când am venit, am văzut dezastrul. Ne-am speriat şi am zis să nu fie vreun om mort. Vă daţi seama, la cât au zburat toate prin curte”, sa explicat un locatar.

ISU Buzău a trimis la intervenţie două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenţie şi comanda şi o ambulanţă. 

Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, însă a produs pagube mari atât locuinţei în care s-a produs, cât şi părţilor comune ale blocului. În urma exploziei, la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău au fost transportate o femeie în vârstă de 65 de ani şi o fetiţă de 6 ani.  

”Femeia a suferit arsură prin explozie spaţiu închis 10 %, gradul I, 2 A, B la nivel facial, cervical, mâini, antebrat bilateral şi coapsă, iar fetiţa a suferit arsură prin explozie gradul I, 2A, B la nivel facial şi la nivelul mâinii stângi. La acest moment, ambele victime primesc îngrijiri medicale”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

Pompierii spun că, cel mai probabil, explozia s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze la la instalaţia de alimentare a unui convector. Tot blocul a fost debranşat de la reţeaua de gaze, iar locatarii ar putea aştepta reluarea furnizării acestora chiar şi o săptămână, în funcţie de gravitatea avariilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button