POLITICĂ

67 de primari buzoieni se adresează instanței

Primarii social-democrați din județul Buzău vor contesta în instanță hotărârea de Guvern prin care, miercurea trecută, s-a împărțit primăriilor din țară suma de 1 miliard de lei din Fondul de rezervă.

Conducerea PSD Buzău a criticat din nou, la conferința de presă organizată, joi, la sediul partidului, modul discreţionar în care au fost alocaţi către primăriile din judeţul Buzău și din toată țara.

„Cele zece primării PNL din Buzău au primit mai mulți bani decât toate celelalte 72 de comune la un loc. Azi, vom face o solicitare către Prefectura Buzău să ne spună care au fost criteriile de acordare a acestor bani. (…) Cele zece primării PNL din Buzău au primit mai mulți bani decât toate celelalte 72 de comune la un loc. Azi, vom face o solicitare către Prefectura Buzău să ne spună care au fost criteriile de acordare a acestor bani”, a precizat secretarul general al PSD Buzău, deputatul Romeo Lungu, care a mai spus că „cel mai bun exemplu al acestei hoții este că o comună mică, Pardoși, cu 324 de locuitori, dar cu primar PNL a primit de opt ori mai mulți bani decât Vernești, de exemplu, comună cu nouă mii de locuitori”.

La rândul său, liderul interimar al social-democraților buzoieni, senatorul Lucian Romașcanu, a criticat în termeni duri măsura luată de Guvernul Cîțu, a doua zi după ce a fost demis prin moțiune de cenzură:

„O hoție mai mare nu s-a întâmplat niciodată. În guvernarea PSD au primit bani pentru dezvoltare inclusiv primăriile PNL, de exemplu la Vadu Pașii și la Tisău, acolo unde primarii PNL au obținut alte mandate cu fonduri primite cu ajutorul PSD”

Senatorul Romașcanu a mai spus că pe vremea când PSD a fost la guvernare, comunelor conduse de primari liberali le-au fost alocate sume mari de bani, cu care și-au putut continua proiectele aflate în derulare și, astfel, să-și țină promisiunile făcute alegătorilor.

,,Nu sunt buzoieni decât pentru 11 localități aceștielectroni liberi. l-am fi dorit activi pentru a seasigura c județul merge înainte așa cum a făcut și PSD. De altfel, PSD şi-a asumat pierderea alegerilorlocale la Vadu Pașii, Tisău și altele care au beneficiat de sume importante pentru dezvoltare şi bineînțeles că primarii PNL au câștigat acolo, pentru că au făcut treabă, dar banii au fost daţi de PSD. Acum este o bătaie de joc sinistră. PSD a făcut plângeri penale și fiecare primar din județ face plângere în instanță pentru anularea acestei hotărâride Guvern în speranţa unei împărțiri echitabile aacestor sume”, a mai declarat preşedintele interimar al PSD Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button