POLITICĂ

Educația financiară, competență-cheie pentru elevi

Propunerea legislativă prin care educația financiară devine competență-cheie în formarea elevilor a fost adoptată și de Senat.
Deputatul PSD buzoian Laurențiu Țepeluș, alături de colegii Romeo Lungu și Andi Cristea, au fost printre inițiatorii proiectului care propune deprinderea încă din școală a unor elemente de bază despre pornirea unei afaceri, diferențele dintre venit și profit sau implicațiile investițiilor la bursă, identificarea circuitului banilor în economie și a costurilor unor tranzacții financiare.
„În contextul unei societăți în care tranzacțiile financiare, indiferent de profilul acestora, reprezintă un element important în viața de zi cu zi este necesară înzestrarea copiilor cu abilități care să le permită să gestioneze viața de adult cât mai bine și mai corect din punct de vedere economic. La actualizarea curriculumului, Ministerul Educației va trebui să aibă în vedere și aceste noțiuni de educație financiară.”-Laurențiu Țepeluș
Pe parcursul parlamentar proiectul de act normativ a fost amendat pentru a cuprinde și educația juridică în competențele-cheie. Senatul, cameră decizională, a votat proiectul cu 126 de voturi pentru și o singură abținere după ce în plenul Camerei Deputaților a primit în septembrie 283 de voturi pentru și o abținere, fapt care arată cât de importantă este considerată educația financiară. Propunerea legislativă va fi trimisă la promulgare.

Biroul de presă al deputatului
Laurențiu Țepeluș
Circumscripția electorală nr. 10, Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button